Костадинов: С12 дкр. Антон Георгев разширява автокъщата си, Сапарева баня е отредила земите до Самоковско шосе за земеделски нужди!

Костадин Костадинов

Инвеститорът Антон Георгиев, собственик на поземлен имот в местност „Реката“ по кадастралната карта на с.Блатино, община Дупница иска изработването на проект за Подробен устройствен план (ПУП) за да разшири автокъщата си с 12 дка и 300 кв.

Това съобщи председателят на общинският съвет в Дупница инж. Костадин Костадонив и добави: Мисля че, което ако ми позволите да перифразирам, слуховете за смъртта на автомобилния бизнес в Дупница са силно преувеличени. Говорения и намеци навреждат на всеки един бизнес особено пък на такъв стратегически бизнес за нашия град. Не мога да не изразя така огромното си щастие от това, че ето инвеститорите продължават и продължават да инвестират, да развиват тази толкова важна структура за града ни дейност. В противовест на клюките, че Дупница бил не знам си какъв град, не знам си какво, ето човека ще разширява автокъщата си с 12 дка. Но колкото до общия устройствен план, скромното ми мнение, аз споделям вашия въпрос и наистина и на мен ми е интересно кога ще влезе в сила. Обаче пък да ви кажа, от това, което виждам в другите общини, е малко нож с две остриета. Защото, тогава ОбС няма да може толкова лесно да разрешава преотреждане на имоти, защото когато зоната е определена да речем за земеделска земя, не е невъзможно, но е значително по-усложнено начина за преотреждане за други нужди, неземеделски.
Но отново казвам, аз също считам, че общия устройствен план следва да бъде приет и
следва да бъде одобрен. Дано обаче сме го направили както трябва, за да не се окаже, че слагаме прът в развитието на общината в някои зони. Само ще ви кажа, че община Сапарева баня, най-добронамерено го казвам, е отредила цялата зона около Самоковско шосе поне в тази част до Дупница за земеделски нужди и сега никой там не може около пътя да направи нищо. Така, че пак казвам общия устройствен план понякога е нож с две остриета.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here