Илиян Ушев

Общинските съветници в Петрич приеха отчета на Общински медицински център ЕООД без да се запознаят с него, а управителката Едита Радовска не се яви на сесията, за да го представи и да отговаря на въпроси свързани с финансовото му състояние. На този факт се възмути само един общински съветник от 34 -мата местни парламентаристи. Центърът е основана на 2 Февруари 2010 година с правна форма, а началният внесен капитал е в размер на 5,000 лева.

Оборота на фирмата за 2019 година е в размер на 272,000 лв. което е с 3% повече от предходната 2018 година (263,000 лв.), а средният годишен ръст е 2%. 14 доктори и медицински сестри работят в него.

„Искам да направя предложение отчетите на фирмите да ги оставим за следващия         и управителите в знак на уважение да дойдат. А за том един единствен човек, който казах, че е виновен, принципал на общинските дружества е Общински съвет. Така че правете си извода кой е виновен за отношението на управителите на общинските дружества к-ъм общинските съветници. Взимат на сериозно само г-н Тренчев, никой друг от нас, не. Значи нека останат отчетите на дружествата за следващия пьт и управителите да са тук, ако имаме въпроси да ни отговарят.“- заяви съветникът Илиян Ушев. Председателят на общинския съвет Георги Тренчев го засече: „Ушев, донякъде имате право. но си моля Ви, като излизате да говорите, пьрво прочетете Правилника, има си ред и това не е начина. Дневния ред е приет, гласуван е с направените допълнения и изменения. Като дойде токката, предлагайте, гласуваме и така. Нека спазваме правилника. Продължаваме. Но Ушев не отстъпи: “Тренчев, аз съм общински съветник повече мандати от Вас и много пъти управителите идваха непосредствено преди тяхната точка, за това не съм направил предложението по – рано. Мислех, че ще дойдат, Поне в знак на уважение. Но тях ги няма, И ако минем по фирмите да проверим, най-веро няма да са и на работните си места. Може би един само ще бьде. Трябваше да са тук сега и да гласуваме.

По настояване отново на Ушев отпадна приемането ”Обредна дейност“ ЕООД за отчетната 2021 година, отложен беше за следващото заседание.

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here