Откритите човешки останки над курорта „Паничище“ са най- вероятно на изчезнал преди две години хижар от хижа „Ловна”, информират от полицията в Кюстендил.

Той е бил обявен за общодържавно издирване. Въпрос е на изясняване, което по безспорен начин да докаже, че останките са негови.

„Все още не установена самоличността на лицето. Има предположения, че е възможно човешките останки да са на мъж, напуснал хижа „Ловна“ и обявен за издирване. Въпрос на изясняване е“, каза говорителят на ОДМВР- Кюстендил Катя Табачка.

Както съобщихме по- рано, вчера е получен сигнал в РУ Дупница за намерени части от човешко тяло в местността „Обесен камък“ – над курорта „Паничище“. Горски служител от Сапарева баня се натъкна на останките.

Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група, открити са и лични вещи – мобилен телефон, лаптоп, раница с дрехи, като при първоначалния оглед е установено, че тленните останки са на 53-г. Димитър Георгиев от София, който изчезна посред зима от хижа „Ловна“.

За случая е уведомена прокуратурата в Кюстендил, която ще назначи експертиза на откритите останки от човешки кости за потвърждаване дали наистина те са на въпросното лице.

Преди близо 2 години Георгиев излязъл от хижата на 4 декември и не се върнал, като цяла седмица криминалисти от Дупница издирваха тялото му в снега.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here