Всяка жена си има цена. Просто за някои даваш пари, за други душата си. Никога не игнорирай жена с душа, защото един ден ще осъзнаеш, че си изгубил диамант, докато колекционираш камъни. Бъди благодарен към жена с душа и към Бог, който я е изпратил на пътя ти. Тогава е единствената предпоставка за успех на мъжа в неговите планове и обратно- лошо отношение – гарантиран провал и напразен труд.

Това написа социалният медиатор на Община Дупница Даниела Любенова, която се грижи за социално слаби, болни и хора в нужда. Тя е, която седи до болничното легло, на всеки, които има нужда. Любенова, освен, че обича работата си, е и страхотен психолог. Тя вярва в Бог и вечно младата книга- Библията, а именно, че  Адам и Ева са първата любовна двойка на сътворението. „Но защо Господ е създал мъжа и жената като двойка? За да правим добър секс? Или пък за да се размножаваме? Съвсем не, черно на бяло е казано: „Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник“. И така Господ сътворил мъжа и жената „по свой образ и подобие“.

Първата двойка е един вид първообраз, сочещ смисъла на партньорството – особено за по-зрели двойки, при които влюбеността, сексът и децата вече не са носещи стълбове на отношенията. Трябва взаимно да си помагаме, за да можем да се справим с живота, за да го направим по-добър и да му се наслаждаваме. Успеем ли да изгладим противоречията и различията си, ставаме по-силни, придобиваме повече възможности, ставаме едва ли не „богоподобни“. Така Адам и Ева са не просто сборът от едно плюс едно: те въплъщават голямата сила на любовта.

Самсон, еврейският предводител, все се влюбвал в неподходящи жени – в недостижимите, в невярващите. Този герой, притежавал според Библията необикновена сила, търси всъщност топлина и любов. И се надява да ги намери при красивата Далила. Но в действителност тя се опитва само да узнае тайната на неговата сила – и узнала я, с предателството си го осъжда на гибел. Грешката на Самсон е, че си избира неподходяща партньорка. В любовта търси завоеванието, победата, за която другите ще му завиждат – и пропуска да забележи дали избраницата му го обича или поне дали става за него. В избора си той залага на привличането – то е важно за него.

Мария и Йосиф

Когато Йосиф узнава, че Мария очаква дете, незабавно му става ясно: то не може да е от него. Иска да развали годежа. Само че „проспива“ случая. В съня го осенява просветление: всичко става по Божия план и той е длъжен да се довери на този план. Остава при Мария и става част от най-известното семейство на всички времена.

Темата на Йосиф и Мария е тази за доверието в отношенията. Някои постъпки, изявления, реакции на партньора могат да ни смутят и объркат. Често това са дреболии, да речем: „Жена ми пак пуши скришом – сигурно върши тайно и други неща“. Или пък: „Защо мъжът ми никога не ми е признал, че има извънбрачно дете?“. Всяка разкрита тайна разтърсва доверието ни. Но по-добре е да приемем, че макар и да живеят заедно, двама души не само се отнасят по различен начин към тайните си, а и по различному остават загадъчни и неразбираеми един за друг. Партньорът ни винаги може да ни изненада. Но точно по тази причина и връзката ни с него остава вълнуваща. Отвреме-навреме не е лошо да се доверяваме на любовта в аванс. А за да се предпазим от лоши изненади, нека си имаме едно наум: партньорът ни не бива да е единственият човек, комуто се доверяваме. Добре, че съществуват приятелите. И Господ-бог.

P.P. Rubens MalereiАдам и Ева – не просто сборът от едно плюс едно.“- категорична е Любенова.

Ето още за това, което прави Любенова в Дупница:

Лекарите от общинската болница в Дупница спасиха краката на клошара Мартин, медиатори: Беше премръзнал, отрязаха му пръстите


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here