Какво каза премиерът след лидерския съвет

„България не може да влезе в поредната политическа криза. Ние всички сме заедно, обединени и искаме да успокоим гражданите, че всичко, което зависи от нас, ще го направим, България да продължи със същото правителство, което има в момента. Няма да допуснем заради его и задкулисие или нещо друго, България да влезе в спирала от избори”. Това заяви премиерът Кирил Петков след лидерския съвет тази вечер. На него не присъстваха представители на ИТН.

Останалите три партии в кабинета заявиха, че остават единни и ще направят всичко възможно сегашното правителство да се запази.

„В момент на война, когато има и енергийна криза, газова криза, когато Планът за възстановяване и развитие разчита да се приемат 22 закона до края на годината, за да получим пари от Брюксел, ние всички сме единни и казваме не на хаоса, не на единични решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза. И да – заедно, да – срещу корупцията, да – за промяната на КПКОНПИ. Българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция в този си състав застава зад тях и приоритет номер едно за утрешния ден ще бъде приемането на бюджета”, каза Петков.

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here