Откриват ремонтираното отделение по хирургия в „МБАЛ-Самоков“ ЕООД

Приключиха ремонтните дейности в отделението по хирургия в „МБАЛ-Самоков“ ЕООД.
Ремонтът е осъществен със средства по Проект „Красива България“ чрез Община Самоков и след минути то ще бъде официално открито.
Д-р Красимира Ковачка управител на МБАЛ Самоков очаква много официални гости, сред тях зам.- министъра на здравеопазването и зам.- областен управител на София.

Д-р Красимира Ковачка
Това е поредното обновено отделение за болницата.
След ремонта изцяло са подменени инсталациите, всяка стая е със самостоятелна баня и тоалетна. Всички стаи, коридорите, както и манипулационните в Блок А са ремонтирани, стените и таваните – пребоядисани, подменени са подовите настилки, осветителната система – обновена. Подменени са всички интериорни врати и мебели. В коридорите са поставени картини.
След ремонта отделение има изцяло нов и модерен вид , отговарящ на европейските стандарти, за да обслужва по-добре и по-качествено нуждите на пациентите от Община Самоков и Община Долна баня.
Обновяването на материалната база , ремонтите и обзавеждането на отделения, дава и допълнителна мотивация на заетия в тях медицински персонал.
Комфортът за пациентите осезаемо ще бъде подобрен, а условията в тази част от болницата няма да отстъпват по нищо от тези в европейска клиника.
Отделението по хирургия разполага с 30 легла, от които 3 урологични и 6 легла за съдова хирургия. В отделението се осъществява и дейност за продължително лечение и рехабилитация. Средно годишно от там преминават между 1100-1500 болни.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here