Министерски гръб пази сянка на шефа на „Напоителни системи” К. Пешев?

Министерски гръб пази поста на шефа на „Напоителни системи”, клон „Струма- Места” Кирил Пешев. Това твърдят наши източници, запознати със ситуацията. Според тях Пешев се чувства съвсем сигурен за стола си, който за около 4 години смени трима стопани. Креслото му крепял зам.- министърът на земеделието Стефан Бурджев, а причината за това била, че плевенчанинът държи ключа от сърцето на сестрата на Пешев. Както сме писали, тя е адвокат Вася Пешева, която упорито се спряга за кандидат- кмет на Кюстендил.

Вася Пешева беше обс-шеф, измести я М. Крумова, последва необратим разрив в местното управление – пълната конфронтация между кмета Петър Паунов и ГЕРБ, нещата стигнаха до съд, до отстраняване на областния шеф тогава Любомир Анчев. До елиминирането от политиката /изглежда – завинаги/ на тогавашния областен лидер на ГЕРБ и „силен“ по това време депутат Валентин Микев. А впоследствие и самата Пешева, заедно с още двама, беше изключена от ГЕРБ.

„Стяга се за кмет на града, ще се кандидатира на вота догодина и разчита на помощта на клана Гольовците, съпругът и беше прокурор в Кюстендил с голямо влияние, но миналата година сложи край на живота си. На нея и още няколко адвоката те повериха защитата си във вратъзка с делото за черешовото убийство. Пешева обаче е техният човек за политиката, която имаше добри позиции и в прокуратурата. Тя е вариант и за кандидат, издигнат от „Демократична България”, но категорино БСП ще я издигне, тъй като Бурджев е сред любимците на Корнелия Нинова. Според добре овладяната практика, заради него Нинова прегази местни социалисти в Плевен и го забоде на избираемата втора позиция в листата на изборие миналата година. Нищо, че той е с повече от скандална слава в Плевен, приписват му се криминални прояви, в града се жужи даже, че е младият политик е бил в комуна заради зависимост. Той обаче не коментира и пази мълчание в тази връзка.”, пишат ни наши читатели. Начело на „Напоителъни системи” братът на Ваня Пешева вече сътвори няколко скандала. Той стана шеф, без да има познания в хидроинженерството, за поста нямаше и конкурс. „Кагато дойде, не знаеше къде се намира язовор „Дяково”. Учуди се, че има такъв голям язовир в областта. А сега даже се нанесе там, настани се в базата за работници, които дават на място денонощни дежурства. Той е запален рибар и там се чувства много добре. Сподели, че даже има желание да купи цялата къща и да живее там.”, разкриват служители. Както писахме, някои от служителите в офиса не издържаха на методите на ръководене на Пешев и напуснаха. Те разказват, той се аквизирал да работи следобед и вечер и ги държал след работно време. Самият директор призна, че плаща от джоба си за ремонти и покупки за дружеството, което предизвика счетоводен безпорядък, заради който напусна счетоводителката. „Идва и казва: „Осребрих ремонт на служебната си кола, платих от джоба си, търсете фактири и направете така, че да ми се възстановят парите.”, споделят подчинените му. Така той заобикалял вътрешния ред всеки ремонт да е грижа на служителите към автопарка. „Втрещени сме, такова чудо не е имало. И шефът в София Николай Чалъков е напълно безпомощен.”, отчайни са служителите.

Депресия след развода с адвокат П. Шейтанова най- вероятната причина за самоубийството на прокурор Вл. Шейтанов от Кюстендил
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here