Версиите на двамата бащи доста се разминават.

Бащата на Морунов дознателят Георги Морунов: Бой не е имало, само вербални изяви, инсценировка е!

Скандал гърми из Самоков след бала на местните абитуриенти. Оказва се, че в разгара на купона в Боровец се счепкали шампионът по борба Георги Морунов и синът на дърводобивника Николай Ласкин от Доспей. Николай Ласкин съобщи, че наследникът  му Николай е с комоцио в столична болница. Бащата на Морунов обаче е категоричен, че между двете момчета е имало само вербални атаки и всичко е инсценировка, за да му се навреди. Наше допитване до полицията показа, че жалба за бой между абитуриенти не е входирана. По неофициална информация инцидентът се е разиграл след 23.00 часа на 24 май в популярна дискотека в курорта. Коментира се, че на място пристигнал даже дознателят Георги Морунов, но той отрече. Николай Ласкин старши не пожела да коментира случая с мотива, че не иска да пречи на разследването. Сподели, че синът му е настанен в столична болница и че веднага пуснал тъжба по случая, без да уточни къде. По думите му е бил нападнат от Георги Морунов младши. „Звъняха ми различни хора, за да се спасява полицаят, но няма как да стане.”, коментира Ласкин. Дознателят Георги Морунов заяви, че тези твърдения не отговарят на истината. ”Няма нищо вярно. Аз разбрах от хората за тази клюка, но нищо не отговаря на истината. Нито аз, нито синът ми сме участвали в подобен случай, това са пълни лъжи. Пореден опит на някои заинтересовани лица да се опитат да оспорят настоящия ми статут в РУ на полицията в Самоков. Категорично заявявам, че не е налице подадена жалба срещу мен в нито една в правозащитните инстанции, нито срещу моя син. Освен това не съм посещавал в нощта на 24 май въпросната дискотека. Между моя син и сина на Ласкин е имало някога стара вражда, но не се е стигало до прекрачване на вербални изяви. Става дума за целенасочена инсценировка срещу мен в качеството ми на длъжностно лице, дори знам кой е източникът на всичките тези проблеми, които ми бяха създадени. Към настоящия момент и считано от 23.05.2022г ползвам една част от редовния си платен годишен отпуск. Накрая искам да заявя, че не познавам лично нито дървопреработвателя, нито неговия син, никога не съм ги виждал даже образите не съм им виждал.”, сподели Морунов.

„Проверяваме случая за Боровец, към момента не установяваме да има подадени сигнали по случая. В деловодството на ОД на МВР нямаме никаква жалба, нито сигнал, нито друг материал от горестояща инстанция за конкретния случай. Съществува възможност сигналът да е изпратен до друга структура. На този етап нямаме никаква информация и затова все още няма разпореждане за извършване на съответната предварителна проверка.”, гласи официалното съобщение от полицията.

По- късно бизнесменът Николай Ласкин се обади, той беше изменил версията си. Заяви: „Между абитуриентите бой не е имало, синът ми е нападнат от бащата Георги Морунов.“
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here