Първан Дангов не наруши омертата за мълчание и на днешната сесия, всички от БСП гласуваха с "въздържам се" за пари за депото в с. Джерман.

Община Дупница ще иска пари от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда за изграждането на клетка на депото край Джерман и за довеждаща инфраструктура. Решението обаче беше взето след скандал. БСП бяха пас, като натиснаха „въздържал се” при гласуването. Оказа се и че съветници от мнозинството са си тръгнали и точката не може да мине. Четирима бяха отсъстващите, още токова си бяха тъгнали в хода на заседанието. Започва звъне по телефона, пристигнаха зам.- председателят Йонко Гергов и д-р Соколова.

Йонко Герргов /със синята риза/ се изниза от сесията още в началото, след като се подписа, че присъства, за да си вземе заплатата накрая на месеца за 1 ден работа

Така точката беше приета. Не става ясно какъв е исканят размер на финансирането. „Недопустимо е съветниците от БСП да се противопоставят по този начин. Те се противопоставиха и на бюджета, без да кажат защо.”, възмути се съветникът от ГЕРБ Емил Гущеров.

Станислав Павлов, БСП

„От самото начало сме против депото, за нас теренът, където искат да се стои е неподходящ. Това е проблем, който мнозинството трябва да реши.”, обяви пред „4Власт” Станислав Павлов от БСП. „Искаме пари от МОСВ за изграждане на клетка за депото. Няма как сами да осигурим 3-4 млн.лв. за това? Не разбирам защо някой може да е против да искаме пари. После обаче има оплаквания от вдигане на такса смет, защото този боклук трябва да се вози до София. Има политика в цялата тази работа. Това е глуповата опозиционност. От 2 млн. за сметосъбиране, разходите вече са 5. Кметът Методи Чимев се надява да се справим със сегашния размер на таксите, затова и нямаше повишение.”, коментира председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Както е известно, сагата с новото депото е от над 10 години, след като от Джерман скочиха на протести. Обжалването на оценката за въздействие на околната среда стигна до Върховен съд, който се произнесе, че тя е акуратна. През 2019 г. в МОСВ беше подписан договорът за финансиране изграждането на депото, което ще обслужва общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Има и подписан договор за 7 716 298 лв. за стоителството с ДЗЗД „Еко инженеринг Дупница 2019”, в което влизат три фирми. Целият проект е за около 11 млн. В края на април областния управител Катя Димиторва подписа разрешението за строеж.

Емил Гущеров нахули БСП и Костадин севдин, вижте виеозаписите, обяви, че гласуват винаги на инат, без аргументи:

2. Видео ТУК

3Видео ТУК


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here