Общинската болницата в Дупница трупа приходи с фалшиви епикриза, К. Костадинов: Задълженията са намалели с 1 000 000 лв.! Пл. Соколов секна фанфарите: Дадох скъп антибиотик за тъща ми, в епикризата пише, че те го осигурили! /Видео/

Д-р ламен Соколов, Венелин Иванов от БДЦ и Йордан Йорданов от ГЕРБ

„Тъща ми лежа в общинската болница в Дупница, лично осигурих много скъп антибиотик, а ми издадоха епикриза, в която пише, че те са го дали.”, това обяви на сесията днес екскметът на Дупница д-р Пламен Сококолов, с което взиви дебата по финансовия отчет на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, който вървеше с надуване на фанфарии. За миналата година са отчетени приходи от 8 832 000 лв., срещу 6 265 000 лв. за 2020 г. Печалбата за 2021 г. е 926 000 лв. при 221 000 лв. за 2020 г. Вижте дебатите във видеото:

„Задълженията са намалели от 1 689 000 лв. до 626 000 лв. Болницата е почти нула на нула. Може да се каже, че няма задължения.”, обяви тържествено председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. „Ковид пандемия стабилиза всички здравни заведения. Тук не говорим за менджмънт.”, контрира обаче Соколов и разказа: „Настаних родителите на моята съпруга в Транспортна болница. Тъща ми беше с ковид в много тежко състояние, при което се прилага специален антибиотик, той е скъп и се използва като опре ножът до кокъла. От болницата казаха, че го нямат, аз го осигурих чрез лечебното заведение, в което работя. Изпратих човек да вземе 40 флакона. Когато взех епикризата от дупнишката болница, там пишеше, че те са го осигурили, аз имам официален документи, че общинската болница ми е отпуснала лечение с този антибиотик. Една апликация от него т.е. два или три път се прилага на ден, е между 140 и 210 лв. Знае ли Общинският съвет и здравната комисия, какво се случва с този медикамент, който се прилага по 7 дена, ако пациентът почине преди това? Къде отива антибиотикът? Кой го складира? Един служител на болницата ми каза, че има човек, разполагащ с неограничено количество. За последен път в моя живот ползвах услугите на нашата болница. Цинизъм е да пишат, че те са доставили антибиотика.”, каза Соколов. Той попита също дали има звено в болницата, което не е приело нито един пациент, а отчита дейност? Директорът по медицинските дейности д-р Крум Бонев съоби, че ортопедично отделие приема пациенти по две клинични пътеки, но те се обслужват в хирургията. „Защо не кажете колко пациенти сте излекували, колко са починали? Защо няма пациент, който да каже, че е доволен от медицинското обслужване? Само говорите за пари. Докато поставяте парите на първо място преди пациента, здравеопазване няма да има.”, каза независимият съветник Георги Градевски. В залата не присъстваше покуристът на болницата Мария Жайгарова, която е съобщила, че е болна. Въпреки това отчетът беше приет от местния парламент. Обърнахме се с въпроси към д-р Бонев относно представените разходи за пране на болничното бельо, което се извършва в Стара Загора и харчовете за храна. Както съобщихме, според отчета за миналата година болницата е изразходвала пране 17 697 лв., а за храната за лежащо болни 28 903 лв. при обявени леглодни 29 636 за 4819 болни. Така излиза, че пациентите се хранят срещу 1 лв. на ден. „С храна храним пациентите, ела да дойдеш да полегнеш и ще видиш.”, каза Бонев, без да уточни какво включва менюто. Той не коментира и разходите за пране на болничното бельо, които са 17 697 лв. за миналата година. На въпроса колко често се сменява бельото, д-р Бонев заяви: „Всеки ден”, после добави: „Като се напикаете вкъщи, си сменяте бельот, нали?”
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Соколето е смешник.Защо не лекува тъща си в неговия медицински център ,а в общинската болница ?
    МЦ Панацея е само магазин за болнични.Стига само е ревал .Той докато прибираше ,нямаше проблем. Сега след като вече не може отиде в Г.Делчев ,щото не го познават.

  2. Магазин за болнични е МЦ „Асклепий“ на така наречения доктор Крум Бонев дето не спря да краде от Общинската болница и кмет и общибнски съветници му се радват!

  3. Бонев е бандит бяха го сложили на мястото му ама ГЕРБ Дупница осраха всичко с тая слоница Мария Жайгарова дето я раследват за далавери в Окръжна болница в София

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here