В борбата с огъня в Рила се включва и хеликоптер, информираха от ЮЗДП. Трети ден продължават двата пожара, които се предполага, че са причинени от мълнии.

Огънят все така се развива далеч от Рилския манастир и опасност за Светата обител няма.

Днес зам.- областният управител на Кюстендилска област Любомир Терзийски и главният секретар на Областна администрация-Кюстендил Гергана Михайлова посетиха района на двата пожара над Рилския манастир.

Огънят бушува от вторник срещу сряда вечерта, като е тръгнал от местността „Родовица” край Илийна река. Пожарите, които са далече от Рилската света обител, са локализирани, 68 пожарникари се борят с огнената стихия.
На място днес бе директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов, директорът на РД ПБЗН-Кюстендил комисар Светослав Георгиев и началникът РС ПБЗН-гр. Рила, зам.-директорът на ЮЗДП инж. Василий Маринковски.
По-късно днес зам.-областният управител Любомир Терзийски и главният секретар на Областна администрация-Кюстендил Гергана Михалова се срещнаха и с игумена на Рилския манастир Адрианополски епископ Евлогий.

 

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here