Радостин Гювийски

Инцидентът стана около 14, 38 ч. на 22 юни миналата година ул. „Германея“ в курортния град. При ход назад с катафалка 30- годишния Гювийски удря 64 – годишна жена от Банкя, която в този момент пресичала уличното пътно платно

 

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова призна 30- годишния Радостин Гювийски от Сапарева баня за виновен в това, че на 22.06.2021 г., в гр. Сапарева баня, при управление назад на МПС / специализиран автомобил / е нарушил правилата за движение по чл.40, ал.1 от Закона за движение по пътищата, като преди да започне движение назад, не се е убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и, че няма да създаде опасност или затруднение за останалите участници в движението и по чл. 40, ал.2, като по време на движението си назад не е наблюдавал непрекъснато пътя зад превозното средство, а когато това е невъзможно, е бил длъжен, но не го е сторил, да осигури лице, което да му сигнализира за опасности, и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката М. С. от гр. Банкя, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – амфетамин. Окръжен съд – Кюстендил му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да изтърпи пи първоначален „общ“ режим.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия е бил задържан за срок от 72 часа, както и времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 25.06.2021 г. до 17.09.2021 г.

Окръжен съд – Кюстендил налага на подсъдимия Радостин Гювийски и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години, като приспада времето през което му е било отнето СУМПС, считано от 22.06.2021 г., до влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд с въззивна жалба или въззивен протест, в 15- дневен срок.

Припоняме, че инцидентът стана около 14, 38 ч. на 22 юни миналата година ул. „Германея“ в курортния град. При ход назад с катафалка 30- годишния Гювийски удря 64 – годишна жена от Банкя, която в този момент пресичала уличното пътно платно.

Радостин Гювийски към сапаревобанци след напускането на ареста: Благодаря, всеки лев и подпис ми бяха от полза

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here