Изет Мурдов и жена му се пренасят в Бобов дол.

Със заповед на министъра на МВР Бойко Рашков от днес топ ченгето от криминална полиция в Гоце Делчев, издирвачът Изет Мурадов, е преместен в РУ полиция в гр. Бобов дол., съобщиха източници на 4vlast-bg.com. Мурадов е дългогодишен служител в районното в Гоце Делчев, но след напрежение между негови колеги, избухнало в сигнали и жалби, е преместен принудително. „Говори се, че Мурадов е близък приятел със сестрата на бившия министър на силовото ведомство Христо Терзийски – Катя Голева, именно Голева го съветва да избере Бобов дол, за да му помогне да спечели конкурс и стане офицер. Голева е от Кюстендил, започва като домакин в полицията в Благоевград, но се издига в криминална полиция и година по- късно е разследващ в ДАНС- Благоевград. Мурадов е в близки отношения и с вече бившия директор на ОД на МВР Благоевград Георги Костов, който го издига след проведен конкурс го праща на школа в град Варна, където се запознава със сестрата на Христо Терзийски. Катя Голева, която също е изпратена от ОД -Благоевград да кара курса за криминалист.Днес в районното в Гоце Делчев, ние, вегови колеги, празнувахме, с Мурадов работехме под напрежение и постоянен стрес и тормоз. Изет е пръв приятел с полицаят Атанас Калайджиев от Вътрешна сигурност- Благоевград, отделът разследва далавери на ченге в Югозапада, включително Дупница и Кюстендил. Изет е „запознал“ почти цялато районно в Гоце Делчев с „Вътрешна сигурност. Амбициозен е, може да измести шефа на полицията в бобов дол, сприятелява се бързо, особено с тези, които са на власт. Затова много колеги се разграничиха, събраха подписка срещу Изет и я пратиха до министъра.“ – съобщиха наши източници от полицията. Мурдов е любимец на столичния печат:

 Георги Костов, който беше отстранен като шеф на митниците, е свил гнездо недалеч от столичния площад „Журналист” с обвинителката от Градска прокуратура Антоанета Панчева, пише „Уикенд”.

Според източниците на вестника Костов преди време се е разделил със съпругата си, а връзката му с прокурор Панчева от гоцеделчевското село Мусомища е от няколко години.

Двамата се запознали по времето, когато Антоанета Панчева е  дознателка в управлението на МВР в Гоце Делчев, а той е шеф на дирекцията на МВР в Благоевград.

Георги Костов я забелязал на служебен банкет в механа в Банско. Малко след това Панчева става районен прокурор. По-късно е изтеглена в столицата.

Сред най-близките й приятели от онези години в Гоце Делчев е Изет Мурадов. Тя го представя на Георги Костов и оттогава сержантът започва да се изживява като важна клечка.

Според запознати Костов и по времето, когато е начело на митниците, запазва големия си интерес към Благоевград и региона, който е привлекателен като магнит за контрабандисти, трафиканти и всякакви други подозрителни типове, поради граничната си зона с Гърция и Македония.

Един „вътрешен човек” в тази зона е винаги много ценен.

Източниците на „Уикенд” твърдят, че през годините този доверен доставчик на всякаква информация към Костов е именно Иззет Мурадов. Затова пък и неговата кариера се движи нагоре, а покрай познанството му с влиятелни началници, дори Илия Иручев, шефът на РПУ-то в Гоце Делчев, му имал уважение и го наричал галено Изетко.

Самият Мурадов пък разправял, че той го бил уредил на поста с хората си от столицата. Както допълват запознати, Изетко е името, с което се обръщат към младия сержант и други началници – шефът на полицейската дирекция в Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов и заместникът му Димитър Кръстев. Въобще, Изетко Мурадов е фигура в дирекцията, подчертават колегите му.

В крайна сметка всички останали като гръмнати, когато преди време пламнала една нощ колата на бащата на сержанта, паркирана пред семейния им магазин в село Дъбница.

Злосторниците така и не са открити, но се заговорило, че подпалвачите са се объркали. Причината е, че колата се водела на бащата, но я ползвал синът. „Той много добре си знае кой и защо я запали” – подчертават запознати.

Източниците ни допълват, че подобно на сержанта от Гоце Делчев, бързо се изкачила в служебната йерархия и Катя Голева, която е сестра на бившия вътрешен министър Христо Терзийски. Преди време тя била на длъжност домакин в полицейската дирекция в Благоевград.

Пред последните 2-3 години обаче преминала през позицията на сержант, дори била униформен полицай. После станала офицер в икономическа полиция, а сега е вече в ДАНС – агенцията, която се слави с най-високите си заплати в системата на МВР.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here