През 2022 г., която е юбилейна за висшето училище, завършващите бакалаври са 218. От тях 72% от тях са граждани на България, а останалите са от Албания, Украйна, Казахстан, Монголия, Русия, Италия, Гърция, САЩ и др.
Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави абсолвентите от Випуск’2022 на Американски университет в България по повод тяхното дипломиране.

Тържествената церемония бе открита от президента на висшето учебно заведение д-р Дейвид Еванс, а на нея присъстваха Н.Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, Майкъл Марвин, председател на Съвета на настоятелите на Американския университет в България, Христо Грозев, световноизвестен разследващ журналист и почетен оратор за церемонията, представители на държавната и местната власт, родители и студенти.
„За мен е привилегия да бъда днес заедно с Вас. Вие бяхте, сте и ще продължите да бъдете част от Благоевград. Вярвам, че сте добрите ни посланици пред света. Днес отваряте една нова страница във вашия живот, сигурен съм, че ще я изпълните достойно. Бъдете смели, защото ние разчитаме на Вас“, каза в част от приветственото си слово кметът Стоянов.
Той подчерта, че Община Благоевград и Американски университет в България работят в отлично сътрудничество и изрази увереност, че това ще продължи и занапред.
През 2022 г., която е юбилейна за висшето училище, завършващите бакалаври са 218. От тях 72% от тях са граждани на България, а останалите са от Албания, Украйна, Казахстан, Монголия, Русия, Италия, Гърция, САЩ и др. Най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (37%). Следват „Журналистика и масови комуникации“ (15%), „Политически науки и международни отношения“ (13%) и „Компютърни науки“ (10%). Абсолвентите излизат от университета с две дипломи – американска и българска. Значителен процент от тях (63%) завършват с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност благодарение на системата liberal arts.
На церемонията своите дипломи получиха и 23 магистри, завършили престижната магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ.
В тържествата по повод дипломирането на абсолвентите участие взеха и Биг Бенд – Благоевград.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here