Станислав Дяков и Станислав Манолев иска да върнат идентичността на Пирин (Благоевград), налагайки местни кадри в състава на „орлетата“.

Това заявиха двамата в комбинирано интервю след края на двубоя с Ботев (Враца), който беше последен в кариерите на бившите национали.

  

„Трябва да преодолеем това (края на кариерата) и да продължим напред. Цел номер 1 пред двамата е да интегрираме младежи от нашия регион, тук характерите са по-строги, трябва да намерим правилните хора и да сме в „А“ група, разбира се. Всеки мач си има своето значение, имало е хубави и лоши моменти – при нас двамата моментите повече са били хубави, защото сме играли във водещи отбори. Искам да благодаря на всички хора, които са следили нашите изяви, подкрепяли са ни и нека продължават да обичат футбола – това е най-хубавата игра в света“, каза Манолев.

„Това е пътят, така е и в живота, трябва да дадем път на младите, играли сме в добри отбори, надявам се да помогнем на младите момчетата. Както преди 20 години хората са ни дали шанс, да помогнем и ние на младите, за да имат успехи. Събрали сме се екип от местни, които обичат този клуб, искаме да върнем неговата идентичност, но в първия отбор никой няма да получава нещо даром. Няма как да посоча един мач от моята кариера, лошите моменти учат повече. Трябва да интегрираме повече българи в нашето първенство. Трябва да помагаме, да бъдем полезни, да не сме от тези, които критикуват за щяло и нещяло. Трябва да работим за доброто на българския футбол“, сподели Дяков.

Инак „орлетата загубиха от Ботев (Враца) с 3:5 и по този начин гостите се спаси от директно изпадане от efbet Лига. Сега пред футболистите от Враца предстои бараж с четвъртия във Втора лига Етър, като победителят от него ще бъде част от елита през следващия сезон. Легендите Светослав Дяков и Станислав Манолев напуснаха игрището още през първото полувреме.

Украинският бранител Вячеслав Велев откри резултата в полза на „орлетата“ в десетата минута. Последваха два гола на капитана на гостите Юлиан Ненов (30, 40), но в самия край на полувремето младият Васил Христов направи 2:2. В 49-ата минута Ненов оформи своя хеттрик. Йоан Бауренски направи 4:2 с удар отблизо в 58-ата минута. Към края Стефан Гаврилов направи 5:2 с красив удар от средна дистанция, а в добавеното време Даниел Иванов вкара последния гол в срещата.

 

След края на срещата Дяков и Манолев бяха официално изпратени, получиха много награди и призове, а за да засвидетелства уважението си към тях, на стадиона бе и кмета на община Благоевград Илко Стоянов.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here