Учениците от 3 „а“ и 3 „б“ клас на СУ „Васил Левски“ гр. Брезник, проведоха час на открито сред природата. Той се състоя в Горски разсадник „Старият яз“ край града. Събитието се реализира по идея на г-жа Нели Асенова, ръководител на клуба „Пътешественици из етнографията на Граово“, с любезното съдействие на Държавно горско стопанство (ДГС) – Брезник.

Урокът започна със стихове за гората в изпълнение на Милен Миланов. След това децата поднесоха цветя на паметника на заслужилия лесовъд, родом от брезнишкото село Режанци, инж. Стамен Димитров (1921 – 2006). Негова е заслугата за развитието на горското стопанство в България.

Децата, заедно с техните учители, имаха възможността да се запознаят отблизо с различните видове растения и дървесни видове, отглеждани в Разсадника. Те посетиха още Дендрариума и оранжерията за отглеждане на фиданки за залесяване и облагородяване. Техен домакин в обиколката бе г-н Борислав Борисов – служител към ДГС – Брезник.

В края на заниманието учениците получиха тематични подаръци – коренчета от растението „Калина“, което да засадят в дворовете на своите домове.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here