Ангажираните институции с проблема дадоха брифинг по темата

По време на брифинг, на който присъстваха областният управител Кирил Стоев, директорът на РЗОК-Перник – д-р Йорданка Александрова, управителят на ДКЦ-1 – д-р Евгени Михайлов и директорът на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование в област Перник – г-жа Йорданка Георгиева, стана ясно, че от 20 май в ДКЦ-1 ще заседава лекарска комисия за деца със СОП и хронични заболявания.

„В края на миналата седмица разбрах за този проблем от медиите и още в понеделник успях да се чуя с всички присъстващи на тази маса, за да можем да координираме действията си“, заяви областния управител Кирил Стоев. Той добави, че въпросът е поставен на най-високо държавно равнище и не пропусна да благодари на всички институции за това, че са действали бързо и в синхрон, така че проблемът да бъде решен в рамките на два дни.

„Още от първия ден, в който приех отговорността да бъда областен управител заявих ясно, че съм тук, за да съдействам и да работим заедно така, че жителите на област Перник да имат по-добри условия за живот, да получават достъпни услуги и да имат сигурност“, категорично каза Стоев. И добави, че родителите от област Перник могат да бъдат спокойни, за това, че децата им ще получат нужните документи и вече има къде да ги подадат в срок.

Д-р Михайлов поясни, че от 20 до 27 май 2022г. комисията ще заседава всеки делничен ден от 12:00ч. до 14:00ч., за да може децата да получат необходимите документи и удостоверения. А след този период ЛКК ще се събира по определен седмичен график.

От своя страна представителите на РЗОК и РЦПППО също потвърдиха, че няма да има проблем по отношение на документите и удостоверенията на деца със специални образователни потребности и хронични заболявания.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here