Георги Стамов, Цветелина Заркин и директора на НП „Рила“ Владимир Милушев обсъждаха основните проблеми на Парка

Коментирани бяха унищожаването на пътеките към Седемте рилски езера, както и замърсяването им, множеството джипове, които незаконно извозват туристи в защитената зона „Рила буфер“

Георги Стамов и Цветелина Заркин, която е народен представител от „Продължаваме промяната“  от 25 МИР – София проведоха среща с директора на Национален парк „Рила“ Владимир Милушев. На срещата бяха обсъдени основните проблеми на Парка, като най-съществени от тях са недостатъчните  правомощия на рейнджърите, унищожаването на пътеките към Седемте рилски езера, както и замърсяването им, множеството джипове, които незаконно извозват туристи в защитената зона „Рила буфер“, особено в почивните дни и ред други въпроси.

„Днешният разговор беше изключително полезен. На територията на Национален парк „Рила“ се намират едни от най-посещаваните туристически обекти в цялата страна. Опазването на природата трябва да е основен приоритет. Ангажирах се, че ще работя за подпомагане на контрола и популяризиране на екосъобразния туризъм, с цел превенция от екологични катаклизми чрез реализиране на конкретни законодателни инициативи. Изказвам и специални благодарности на г-жа Заркин, за която тази тема е кауза. Тя е член на Комисията по околната среда и водите в парламента и в този смисъл нейната помощ е безценна“, заяви след края на срещата Георги Стамов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here