Николет Костова, която току- що е получила приза си "Спортист на годината" от кмета Методи Чимев, на снимката вдясно е Габриел Зашев.

Младият художник Габриел Зашев е носителят на годишната стипендия „Свети Иван Рилски” от община Дупница. С едногодишна стипендия от местната администрация възнаграждават усилията и на спортист №1 на Дупница таекуондистката Николет Костова, талантливия художник Нанси Николова и математика Кристиян Тодоров. Други 9 таланта са одобрени за месечни стипендии. От общината днес бяха обявени имената на младежите, постигнали в конкурси, фестивали, спортни мероприятия, които са одобрени за финансовия стимул. Решението за отпускане на стипендиите е взето в петък на заседание на Комисията по стипендиите. Стипендията „Свети Иван Рилски“ Габриел Зашев получава заради високи постижения на национални и международни конкурси в областта на изобразителното изкуство. В категория „Наука и техника“ годишната стипендия  Кристиян Тодоров получава заради отлично представяне на национални и международни състезания по математика. Стипендията на Нанси Николова е в категория „Изкуство и култура“, тя има успехи от национални и международни конкурси в областта на изобразителното изкуство. И в категория „Спорт“ носител на стипендията е Николет Костова, окичила се с редица отличия на национални и международни състезания по таекуондо.
Месечна стипендия в категория „Наука и техника“ са за Дарина Василева – за високите си резултати постигнати в областта на науката, София Пешкова – за отличията си постигнати в областта на науката.
В категория „Изкуство и култура“: Дара Драганова – за отличията си на национални и международни конкурси и фестивали за музикално изкуство, Дария Илиева – за постиженията си в областта на изобразителното изкуство.
В категория „Спорт“: Стефан Димитров – за високите си постижения на национални и международни състезания по тенис на маса, Гергана Цанкова – за отличията си от национални и международни състезания по планинско колоездене.
Финансово стимулиране в категория „Наука и техника“: Михаил Николов – за отличното си представяне на национални и международни състезания по математика.
В категория „Изкуство и култура“: Пламена Георгиева – за доброто си представяне на национални и международни конкурси по изобразително изкуство.
В категория „Спорт“: Дея Милтанова – с отличия на национални и международни състезания по тенис на маса.
Следващата сесия, на която децата и младежите ще могат да кандидатстват за стипендии и финансово стимулиране, е през месец септември. Заявления, желаещите ще могат да подават от 1 до 31 август включително.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here