Майката и бащата на убития на пътя за Боровец Димитър с над 100 самоковци излязоха на протест в центъра на Самоков с искане за справедливост. Вече месец след бруталния инцидент няма повдигнато обвинение за смъртта на 20- годишния младеж, макар първоначално да имаше задържани, а от прокуратурата да съобщават, че във връзка със случая са били разпитани 26 човека.

Майката и бащата на починалото момче Христина и Димитър Дойнови разказаха, че за момента има само заподозрян във връзка с катастрофата. Във фаталната нощ синът им се прибирал пеша с приятел към Самоков, защото не намерили такси. „Обади ми се майката на Кристиян и ми каза: „Митко е откаран в болницата, а моето дете го няма.” Тръгнахме с мъжа ми за Бърза помощ и там ни изказаха съболезнования. Това е всичко, което знам. Опасяваме се, че месец след инцидента обвиняем няма. А виновникът си кара спокойно колата. По случая има заподозрян, казва се Иван Виденов, който е горски служител към Общинско горско стопанство- Самоков.”, разказа майката Христина Дойнова. На протеста самоковци вдигнаха плакати „Да спрем войната по пътищата”, „Да спрем убийствата на пътя”.


Както „4Власт” писа, рано сутринта на 17 април Димитър и приятелят му се прибират от „Бъз бар” от Боровец . При табелата за Боровец Димитър е ударен. Кристиян се обадил на майка си да ги прибере от дискотека и бавно тръгнали край пътя, докато тя дойде. Кристиян чува кола, вижда фарове и приятелят му е бутнат. От автомобила слязъл мъж и казал на Кристиян да се приближи. Младежът обаче се изплашил и избягал в гората. От далече видял мъжа, който му е казал да се приближи. Момчето е открито след два часа в шок. Първоначално от полицията съобщиха, че за 24 часа са задържани трима души. „Не знаем дали е отнета шофьорската книжка на заподозрения. Чухме слухове, че кръвната му проба е чиста без следи от алкохол и наличие на наркотични вещества. Искаме виновният да си понесе последствията.

Градът ни е малък, хората казват, че си кара колата, аз не съм го видяла лично, но няма да оставим нещата така.”, обясни почернената майка. Тя сподели, че никой не я търсил за разговор. „Нямаме контакт с извършителя. Тук се правят жестоки гонки, кара се след употреба на алкохол и наркотични вещества. Затова организирахме този протест в памет на Митко. Благодаря на всичките хора, които дойдоха да ни подкрепят, защото всичките имат деца и всички трябва да мислим за тях, защото утре някой пиян или дрогиран ще седне зад волана. Така ли ще ни убиват децата по пътищата?”, разплакана коментираше майката на Димитър Христина. От прокуратурата заявиха пред медиите, че са разпитани 26-има свидетели. Четирима от тях са разпитани пред съда. Извършен е оглед на местопроизшествието и разпознаване на лица. Иззети са много веществени доказателства. Направена е справка за съдимост на водача на лекия автомобил. Шофьорът е бил реабилитиран по право, което означава, че е бил осъждан.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here