На крачка от класиране на финал в НБЛ е мъжкият тим на Рилски. Тази вечер играчите на Людмил Хаджисотиров победиха отбора на Спартак Плевен с 89:75 (24:20, 22:21, 22:20, 21:14) и се доближиха само на победа от заветната цел. Все пак самоковци трябва да имат едно наум, тъй като серията се мести в Плевен, където баскетболистите на треньора Тодор Тодоров ще имат подкрепата на своята вярна публика. Tретият мач е в сряда, 18 май в зала „Балканстрой“.

Двубоят започна с награждаване на най- полезния играч през редовния сезон Трей Портър и на най- резултатния от Държавното първенство за юноши до 19- години Христо Бъчков, който също защитава цветовете на Рилски. Наградите им връчи президентът на клуба инж. Петър Георгиев.

Инак двата отбора изиграха едно изключително равностойно първо полувреме, в което първоначално гостите от Спартак Плевен успяха да поведат, но бързо след това самоковци си върнаха лидерството. Все пак до откъсване по подобие на първия мач не се стигна и на полувремето домакините водеха с 46:41.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото. Двата тима продължиха с равностойното си представяне, като Рилски продължаваше да води, но сразликата трудно надскачаше 6 – 7 точки, като преди последната част Рилски водеше с 68:61.

Ситуацията се промени коренно в последната четвърт, когато играчите на Людмил Хаджисотиров затегнаха защитата. Това моментално се отрази на резултатността и не след дълго преднината стана двуцифрена. Гостите от Плевен не успяха да отговорят до края на срещата и Рилски спечели с 89:75.

За Рилски страхотен мач изиграха Павлин Иванов и Брендън Браун, които завършиха съответно с 25 и 21 точки. За плевенчани пък Ники Стоянов завърши с 16.

Снимка: НБЛ


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here