Музеят е резултат от съвместния проект на общините Серес и Петрич – „Създаване на културен двуполюс Серес – Петрич“. По същия проект в Петрич до дни откриват нов дом на Исторически музей
 
Кметът на община Петрич Димитър Бръчков присъства вчера на официалното откриване на Музей на съвременното изкуство „Константин Ксанакис“ в културния парк „Константинос Караманлис“ на град Серес, Гърция.
Музеят е резултат от съвместния проект на общините Серес и Петрич – „Създаване на културен двуполюс Серес – Петрич“ на Програмата за сътрудничество INTERREG V-A Гърция – България 2014-2020 г.
По същия проект в Петрич вече има нов дом на Исторически музей. Откриването предстои до дни.
Община Серес и два университета – „Аристотел“ и „Демокрит “ са водещи партньори. На церемонията вчера в град Серес присъстваха също министърът на културата Лина Мендони, министърът на инфраструктурата и транспорта Костас Караманлис, народни представители, общественици, културни дейци.
В изказването си пред присъстващите кметът Димитър Бръчков подчерта значимостта на партньорството между двете общини, успешното изпълнение на проекта – ползите в културен и туристически план и възможностите за сътрудничество в бъдеще.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here