610 деца се веселиха с „Дай, бабо, огънче” в пернишкото село Мещица. Националният детски фолклорен конкурс се провежда за 13- и път. През целия съботен ден от сцената звучаха песни, приказки, броилки и гатанки.

Децата танцуваха и представиха обичани народни игри. Събитието бе открито от зам.-кмета на Община Перник Стефан Кръстев. Той поздрави участниците за това, че с трепет и любов пеят, танцуват и показват автентичните български обичаи и носии, предавани от поколение на поколение.

„С този фестивал Вие организаторите и участниците поддържате традициите и творчеството, завещани ни от дедите ни”, каза още Кръстев. Зам.-кметът добави, че са малко народите по света като българския, които могат да се похвалят с толкова богата и безценна фолклорна съкровищница, събирана и завещана, за да бъде пазена. „Пазете богатството на фолклора и нека енергията и несломимия български дух бъдат винаги с вас”, призова Стефан Кръстев Стотиците участници бяха оценявани от жури с председател Цветана Манова – етнограф и членове – Йовчо Георгиев – хореограф Верка Момчилова – вокален педагог.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here