Стойчо Баненски

КПКОНПИ потвърди сигнала за спечелените обществени поръчки, оказва се че Сашка Въчкова е била натоварена от кмета Иван Кадев с ръководството, организацията и координацията на дейностите, свързани с обществените поръчки и проекти, освен това възложител на договорите с фирмите победители бил не Баненски, а кметът Кадев

 

Сдружение „Бъдеще за община Банско“, чиито членове самостоятелно и в съдружие спечелили няколко обществени поръчки на община Банско на стойност над 25 000 000 лв., вкара заместник-кмета Стойчо Баненски в дневния ред на Комисията за конфликт на интереси.

По сигнала в КПКОНПИ, подаден срещу Баненски като зам.- кмет с ресор ТСУ, отговарящ за строителството на територията на община Банско, той бил едновременно и учредител, и член на сдружението заедно с още 4-ма банскалии, спечелили апетитни поръчки в общината – за изграждане на улици в Банско, реконструкция на общинския път до хижа „Вихрен“, укрепване дъното на река Глазне и др.

След обстойна проверка в сайта на Агенцията за обществени поръчки КПКОНПИ потвърди сигнала за спечелените обществени поръчки, но е категорична, че Ст. Баненски няма никакво отношение към тях по 2 причини – не той, а колежката му Сашка Въчкова била натоварена от кмета Иван Кадев с ръководството, организацията и координацията на дейностите, свързани с обществените поръчки и проекти, освен това възложител на договорите с фирмите победители бил не Баненски, а кметът Кадев.

Според КПКОНПИ това е абсолютно доказателство, че заместник-кметът Стойчо Баненски по никакъв начин не е упражнил правомощия по служба в свой частен или свързано с него лице, поради което при него няма конфликт на интереси.

47-годишният Ст. Баненски е възпитаник на Националната спортна академия и беше заместник-кмет и в екипа на предишния кмет Георги Икономов. През 2017 г. той се разсърди от подредбата на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ, в която от Банско бе включен тогавашният му колега Александър Мацурев, и хвърли оставка. 2 г. по-късно прие офертата на Ив. Кадев да се върне пак като зам. кмет.

Сдружение „Бъдеще за община Банско“, от чиято листа той бе кандидат за съветник, пък успя да вкара в ОбС 5-има свои представители начело с Димитър Русков, който е и управител на сдружението, съобщава в.Струма


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here