Организатори на мероприятието са РДПБЗН-София, РУО-Софийска област и „Пожарникарски спортен клуб Витиня“ – София област

Вчера на столичния стадион „Раковски“ се проведе областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ 2022 – Софийска област. Мероприятието бе ръководено от комисар Георги Иванов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София.

Официални гости бяха областният управител на Софийска област г-н Иван Иванов; началникът на Регионално управление „Образование“ – Софийска област г-жа Росица Иванова; главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“; старши комисар Веселин Гетов – директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“; комисар Любомир Баров – зам.- директор на СДПБЗН; г-жа Мая Цанова – главен секретар на Областна администрация на Софийска област. Началото на надпреварата постави областният управител на Софийска област, който отправи приветствие към състезателите.

Участваха общо десет отбора от различни училища с Софийска област. Те се състезавха в две дисциплини: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400-метрова щафета с препятствия.

На първо място се класира отборът на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Годеч

На второ място СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин

На трето място Сп.У „Никола Велчев“, гр. Самоков

Като комплексен победител, отборът на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Годеч ще участва в Републиканското състезание през месец юни.

Победителите бяха отличени с купи, медали грамоти и ваучери за пазаруване на спортни артикули, осигурени от „Пожарникарски спортен клуб – Витиня“ София област.

Отрядите „Млад огнеборец“ се обучават и подготвят от служителите на ГДПБЗН-МВР  със съдействието на общини, директори и педагози от РУО – МОН.

Приемът в МПО е на доброволен принцип, като изискването е децата да са на възраст от 12 до 16 год.

Теоретичната подготовка на младите огнеборци се ръководи от инструкторите на отрядите (пожарникари-професионалисти), под формата на лекции и семинари по тематика, предварително съгласувана с РУО-МОН.  

Практическата подготовка и спортно-състезателната дейност се провеждат от инструкторите и от водачите на отборите – педагогически лица от учебните заведения.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here