Бивак разпъват каякарите в местността Чардака край Раждавица, за воден поход по река Струма

На 27 май тръгва водния поход за каякари, каякарачки, малки каякарачета, туристи, къмпингари, бивакари и любители и ценители на природата по река Струма. Сборният пункт е местността Чардака край кюстендилското село Раждавица, информираха Туристически Клуб Струма Кюстендил.

Походът ще се проведе в периода 27-29 май 2022 год. Програмата включва запознаване с природните забележителности по горното поречие на река Струма, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм в бързотечащи води.

На 27 май участниците ще се събират в местността Чардака където ще разпънат бивак.

На следващия ден е предвиден кратък инструктаж, превозване на участниците до Земен и спускане от Земен до кариерата в Земенското дефиле над Раждавица.

В последния ден, 29 май отново ще има кратък инструктаж, превозване на участниците до кариерата и спускане от кариерата до Раждавица

В мероприятието могат да участват всички практикуващи воден туризъм в организирани клубове или самостоятелни участници, които имат добра физическа и техническа подготовка за практикуване на воден туризъм в бързо течащи води, обявиха още организаторите.

За справки и допълнителна информация всеки може да се обръща към Гергана – на телефон 0898457280, към Росен – 0893521859, на e-mail: struma2012@abv.bg, както и във facebook: Туристически клуб Струма.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here