АС Благоевград потвръди решението на ОИК за предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета на Разлог Красимир Герчев

Инж. Красимир Герчев

Административен съд – Благоевград отхвърли жалбата на Красимир Герчев срещу решението на ОИК от 11 март за предсрочно прекратяване на пълномощията му. Припомняме, че до детронирането му се стигна след влязло в сила решение на КПКОНПИ.

Приключи по същество делото за оспорване на Решение № 135/11.03.2022г. на ОИК – Разлог, с което са прекратени предсрочно пълномощията на Красимир Герчев като кмет на община Разлог.

На последното заседание по делото бе представено изисканото от жалбоподателя писмо от „Информационно обслужване“ АД за изясняване на обстоятелства за времето на насрочване и дневния ред на заседанието на ОИК – Разлог, с което са прекратени пълномощията на Красимир Герчев като кмет на община Разлог. В съдебното заседание жалбоподателят поиска събиране и на доказателства относно спазването на квотния принцип при разпределението и назначаването на състава на ОИК – Разлог, гласуван оспореното решение. Съдът отхвърли искането като неотносимо към спора по същество и намери делото за изяснено от фактическа страна.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение в срок.

Междувременно Красимир Герчев внесе нова жалба във ВАС, в която иска да бъде отменено влязлото в сила решение на КПКОНПИ, която е уважена и първото заседание е насрочено за месец юни.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here