Борислав Марангозов

„В Радомир няма с кого дума да размениш. Загубих апартамента си в центъра на София заради една непредпазливост и се озовах тук, но се чувствам сякаш съм на Марс.”, това сподели пред „4Власт” Борислав Марангозов, който се представи като майстор на кованата мед. Майсторът обясни, че в Радомир е пълно затишие и нищо не се случва. „Животът тук е спрял. Както казва професор Пантев, масовата простотия е по- страшна от оръжието за масовото унищожение. Срещнете се с хора и ако намерите човек в тоя град, с когото да размените една интелигентна приказка, ще ви дам 1000 лв. Качественият ген избяга вече от тая държава през последните 30 години, художници, професори, доктори… А остана простотията, която няма самосъзнание.”, коментира още той. Ангел Петров с мъка разказва, че децата му са в САЩ. „От 60 години живея в Радомир и почти нищо не се е променило. Децата ми са далеч, в Америка, имам един приятел, дето си пия кафето с него. Животът като цяло е много скучен, нищо за възрастните хора не е направено.”


„Не сме доволни от работата на кмета Пламен Алексиев. Погледнете само пресъхналия шадраван под прозорците на общината и преценете за какви хора става въпрос. Преди 35 години беше такъв, та и до днес.”, възмущава се Христо, който разкри, че е роден в Петричко, но от 35 години живее в Радомир. Той си спомня, че на шадравана е имало статуетка, която е изчезнала безследно.

„Посочете ми град в България, където да няма чешма за питейна вода никъде в града, да не говорим в центъра. На човек лошо да му стане през горещите летни дни, няма от къде вода да намериш, за да го наплискаш. По изборите всеки кмет предизборно лепи плочки по шадравана като за градска баня. От това икономия не се прави.

„В местността Бучалото водата прелива и мрежата не я поема, тече в канала, а в Радомир на центъра да няма да пийне човек. Ако кметът е имал до сега акъл, можеше да направи поне една чешма. Плащаме си данъци, а нищо за града не виждам да се прави.”, чуди се пенсионерът. Той сподели, че по случайност разбрал, че бюджетът на общината за тази година бил 30 млн. и се пита за какво се дават тези пари. „Всякакви слухове се носят, че преди години са били садили борчета за 1 млн., парите са изчезнали, борчетата ги няма. Засадени ли са, изсъхнали ли са, не са ли- никои не знае. Тук има една адвокатка, която е май и общински съветник Божкова, тя води дела срещу кмета за злоупотреби. Всичко тук е в пълно затъмнение. Като цяло градът няма никакво развитие. Не се мисли за инвеститори, не се мисли за младите хора. На времето имаше болница, но вече не, има само няколко лични лекари. Поне детското отделение да работеше, болните се карат в Перник. Никои не го интересува за народа. Всеки кмет идва, изкара си мандата и си заминава, взимат си заплатите и това е всичко.”
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here