Кметът на Благоевград на протест заради рухналия мост на Покровнишко шосе: До дни тръгва поръчката за изгражадане на нов за 7,2 млн.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов проведе среща с областния управител Валери Сарандев и директора на Областно пътно управление Иван Кунев, на която беше обсъдена ситуацията около поддалия мост на Покровнишко шосе. По време на разговорите кметът съобщи добрата новина, че МРРБ вече е одобрило поръчката за избор на изпълнител за строителството на нов мост и че се очаква следващата седмица тя да бъде публикувана на електронната страница на Областно пътно управление.


Предвиденият срок за изпълнение е 390 дни, а финансовият ресурс, който е необходим за изграждане на нов мост, е 7,2 млн. лева. Средствата ще бъдат осигурени от държавата, стана ясно още по време на разговорите. Кметът Стоянов прие в кабинета си и жители на няколко села, подготвящи граждански протест, заради забавяне на ремонтните дейностите на съоръжението. „Вече шести месец сме принудени да ползваме обходни маршрути, имаме деца, които посещават училища и детски градини, ходим на работа, сами може да си представите за какво неудобство става въпрос. Освен това разходите ни за гориво са значително по-големи, заради създалата се ситуация. Решени сме да протестираме, докато не видим реални действия от страна на държавата“, категорични са жителите на малките населени места. Градоначалникът Стоянов пое ангажимент по покана на жителите на няколко села да присъства на протеста, насрочен за 13 май от 18.30 часа, за да разясни подробности около ситуацията към този момент и действията, които предстоят.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here