Разчистен е пътят между хижите „Бъндерица” и „Вихрен”, който беше затрупан от лавина на 18 април. От трасето са вдигнати снегът, дърветата и скалната маса, които блокираха пътя и той вече е проходим. Все пак от община Банско предупреждават шофьорите и пешеходците, че във високата част на планината снежната покривка все още е значителна и опасността от лавини не е изключена. „Апелираме туристите да продължават да се движат по зимната маркировка в Пирин.”, гласи призивът.

Огромната лавина, паднала на 18 април, затрупа десетки коли, за щастие нямаше пострадали хора. Както сме писали, общината планира ремонт на пътя от Банско до хижа „Вихрен”, като през януари беше подписан и договор на стойност 13 млн.лв., но финансирането още не е осигурено. Изпълнител е ДЗЗД „БАНСКО 2021“, в което влизат благоевградската „Грома холд“, „Авон-5“ и „ПСТ Груп“. „Авалон-5“ е регистрирана в Банско, управител е Георги Бенин, а съдружници са също Георги Златев, Иван Еринин и Йордан Еринин. „ПСТ Груп“ ЕАД е солидно софийско дружество, ръководено от Камен Кичев. Поръчката е за инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор.

Трасето е с дължина 15,060 км, срокът за изпълнение е не повече от 270 календарни дни. Пътят минава през НП „Пирин“ и е извън регулацията на град Банско. Изграден е през 70-е години, минава през планински терен с голям надлъжен наклон и денивелация от 940 м от началото до края. Съществуващата настилка е стоманено- бетонна. През годините са правени текущи ремонти и преасфалтиране на някои участъци. По трасето има водостоци и отводнители, които не са в добро състояние. Част от проекта и изграждането на тротоари от началото на пътя до около км 1+550. Горе- долу в същия участък трябва да има улично осветление.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here