Строителната фирма на председателя на Общинския съвет в Сапарева баня Васил Маргин стартира ремонт за 800 000 лв. на филиала на детска градина 9 „Калина Малина“ в квартал „Проучване” в Перник, пострадала при земетресението през 2012 г. Обновяването се финансира по проект на стойност над 800 000 лв. от програма „Региони в растеж”.

Васил Маргин

826 619 лв. Зам.- кметът на Перник инж. Мирослав Стоицев заяви, че детската градина ще бъде изцяло обновена. „Ремонтните дейности вече са в ход, те се извършват по проект за обследване и прилагане на мерки за енергийна ефективност. След приключването им сградата ще придобие модерен вид, ще се подобри енергийната ефективност, материалната база и околното пространство ще бъдат изцяло обновени, което ще допринесе за комфорта на децата поколения напред“, коментира Стоицев. Той добави, че осигуряването на подходяща образователна инфраструктура, съобразена със съвременните изисквания ще допринесе за по-доброто обучение и отглеждане на децата в детската градина. Инж. Стоицев каза още, че с цялостното реновиране ще се постигне клас на енергопотребление „C“ и ще се подобри инфраструктурата за достъпността на деца с увреждания. „Проектът е чакан много дълго и се надявам, че всички срокове ще бъдат спазени и възможно по-скоро да върнем децата във филиала. Всички родители проявиха разбиране, защото всички дейности са в името на децата“, каза директорът на детската градина Михаела Ивайлова.

Детската градина функционира от 1978 година и оттогава досега е ремонтирана само веднъж – след земетресението от 2012 година. Договорът за изпълнение на строителството на с фирмата на Маргин „Омега Билд Корет” е подписан на 31 януари, той е на стойност 688 849,99 лв. без ДДС или 826 619,99 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 360 календарни дни, които са започнали да текат при откриването на строителната площадка.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here