Гореща клюка обикаля Самоков! Сменят зам.- кмета Сия Шехтанова с банкера Дончо Зашев?

Дългогодишният зам.- кмет на община Самоков Сия Шехтанова се прощава с поста. Това е една от най- коментираните теми в града, но официално потвърждение за рокадата няма.

Шехтанова от 12 години е зам.- кмет в екипа на Георгиев.

Коментарите са, че кметът Владимир Георгиев е освободи от длъжност Шехтанова, което от 12 години върти финансите на общината. Според мълвата, мястото й ще бъде заето от банкера общински съветник на БСП Дончо Зашев. Той е първи мандат в ОбС, работи като директор на банков клон в Самоков. Преди да стане зам.- кмет, в периода от май 2004 г. до октомври 2014 г. тя ръководеше дейността на Дирекция „Местни данъци и такси, бюджет и контрол” на община Самоков. Сега постът отново й бил предложен като компенсация, но не е ясно дали тя ще прие и ще остане на работа в общината на по- ниската позиция.

Дончо Зашев

”Защо му е на един банкер да си оставя хубавата работа, за да седне на общинския стол?”, чудят се самоковци. Критици на кмета пък смятат, че се стягат варианти за нов кандидат- кмет на БСП за предстоящите догодина местни избори. „Хората вече не са доволни и не одобряват работата на кмета Георгиев. На предстоящите местни избори няма да получи доверие. Даже някои смятат, че Георгиев няма да участва в местните избори, но пък мястото очевидно му хареса и не ми се вярва да не се кандидатира, макар да се шушука, че Зашев ще бъде издигнат”, коментира самоковецът С. Георгиев.

Владимир Георгиев, Радослав Стойчев и Михаил Михайлов. До Михайлов е Силвия Стойчева.

Симпатизанти на БСП пък се питат защо с лека ръка Владимир Георгиев игнорира от голямата игра председателя на БСП и общински съветник Михаил Михайлов, който беше кандидат за депутат, но не получи достатъчно гласове, за да се спечели мандат. „Ние, членове на БСП, възлагахме големи надежди на най- успешния досега депутат от Самоков Радослав Стойчев и недоумяваме, защо той е извън борда от политическия живот в Самоков?”, смятат хора от червените редици.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here