С тържество в изпълнение на проект „Изследване на историческото минало на Българската армия”, както и за тържествено отбелязване на Деня на храбростта и празника на Българската армия, осъществен по Национална програма на министерство на образованието и науката и министерство на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“ 2021, възпитаниците на СУ ”Христо Ботев” почетоха Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Гости на събитието бяха майор Росен Наков, заместник-началник на военно окръжие – Кюстендил и Николай Минчев, експерт по военния отчет. Майор Росен Наков представи историята на отбелязване на празника досега по интересен, изчерпателен и достъпен начин. Подари на училището луксозно юбилейното издание на „10 години Централно военно окръжие“. В двора на училището беше изнесена тържествена програма с рецитал от военната лирика на български поети. Прозвуча и един от най-популярните български маршове и военни песни “Велик е нашият войник”.

Тържественото отбелязване на празника продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на загиналите за родината в община Бобов дол – в селата Шатрово, Паничарево, Мала Фуча, Горна Козница и Мламолово. Анастасия Баракова, директор на СУ ”Христо Ботев”, заедно с учители и група ученици се поклониха и представиха историята на всеки един от паметниците и паметните плочи.

Тържеството се превърна в своеобразен открит урок по родолюбие, духовност, признателност, национална принадлежност и гордост.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here