Почетоха „Св. Георги“ в параклис в село Полето, изграден по заръка на пророчицата Ванга

Празника уважиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на ОбС Вилимир Александров и домакинът – кметът на село Полето Иван Манчев

Параклис „Св. Георги“ в село Полето отвори врати в днешния празничен ден за да посрещне всички миряни от селото и от близки населени места, които на 6 май искат да почетат светеца и да му се помолят.

За празника бяха приготвени казани с вкусен курбан за здравето и благоденствието на миряните. Свещ за здраве в храма запалиха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров и домакинът – кметът на село Полето Иван Манчев. 

Отец Евгени отслужи празничен водосвет, след което благослови храната, а миряните от село Полето се събраха на дълги трапези, на които не липсваха вкусни гозби и добро настроение, както и поздрави за именници, които също бяха сред празнуващите.

Параклис „Св. Георги“ в Полето е изграден по инициатива и с финансовото съдействие на родолюбеца от селото Георги Григоров. Храмът той изградил по заръка на петричката пророчица баба Ванга, която му заръчала в село Полето да бъде изграден храм, носещ името на Св. Георги.

В строителството на параклиса, с доброволен труд и средства, се включват и още много жители на село Полето. В храм „Св. Георги има изписан иконостас, а в двора е направен навес с маси за всички, които посетят параклиса в делник и празник.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here