Молебен, водосвет и освещаване на курбан в РДПБЗН- Кюстендил

Архимандрит Исаак подари икона с образа на Св. Богородица – Казанска а, за благословение на дирекцията и малки иконки на Възкресение Христово, за благословение на всички присъстващи
По покана на ръководството на Регионалната дирекция пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, духовници от Кюстендил благословиха служещите в институцията.
Молебенът за здраве и благоденствие, водосветът и освещаването на курбан извърши Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение със ставрофорен иконом Генади Генадиев, председател на храм „Св. вмчк Мина“, гр. Кюстендил и иконом Светослав Григоров, председател на храм „Успение Богородично“, гр. Кюстендил.
По време на последованията помага иподякон Даниел Сираков. Духовниците бяха посрещнати от директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кюстендил комисар Светослав Георгиев, гл. инспектор Симеон Симеонов, началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, майор Росен Калфин и всички служители при ПБЗН.

Архимандрит Исаак поздрави ръководството и присъстващите с празника Възкресение Христово от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, от името на духовенството при Кюстендилската духовна околия и от свое име, благопожелавайки на всички здраве, мир и благодати сили в нелекото и отговорно служение.
От името на патриарх Неофит, Архимандрит Исаак подари икона с образа на Св. Богородица – Казанска, за благословение на дирекцията и малки иконки на Възкресение Христово, за благословение на всички присъстващи. В края, бе изпято многолетствие.
Снимки: Даниел СираковВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here