Синът на бившия шеф на РУП- Дупница Сашо Вельов- Константин повежда четата на Доган в Кюстендил и Дупница?

Константин Вельов, Александър Несторов, пастор Методи Атанасов и Димче Яманджиев

Днес депутат на ДПС – Перник Александър Несторов изненадващо гостува на архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски. Той беше придружаван от синът на бившия шеф на полицията в Дупница Сашо Вельов- Константин Вельов. Визитата се случи ден след свалянето на лидера на ДПС за Кюстендилска област Емил Венев и отприщи серия коментари.

Александър Несторов, отец Георги паликарски и Димче Михайлевски

„Несторов е пратен да изгради най- после структурата на ДПС в Кюстендилска област. 30 години Вельов не успя да запише и 10 члена. Най- вероятно Константин Вельов ще поведе четата на Доган в Дупница, той е предприемач, деен, с много контакти и позиции, екстравертен, отворен към хората и ще успее да направи организация. ДПС не ги дели по етнос, религия или други признаци.“ – бяха коментарите в кафенето на площада, където несторов и Вельов се насладиха на по часа кафе. С тях беше и Димче Яманджиев, историк и член на читалище „Генерал Георги Тодоров“

„Запознах се с проблемите на черковното настоятелство, не могат да си върнат серия спорни имоти с общината. Ще се опитам да реша проблема.“- каза за 4ВЛАСТ Несторов.
Депутатът проведе среща разговор с пастор Методи Атанасов -председател на Асоциация на ромските пастори в България с който обсъдиха проблемите на общността.
Имаше среща и с общинския съветник Георги Наумов от ГЕРБ, където бяха обсъдени проблемите на спорта в града.

„При посещението на квартал „Каваклия“ гражданите споделиха своите проблеми с канализацията и инфраструктурата.“ – добави Несторов.
Народния представител подари и книги на военно историческа тематика на НЧ „Генерал Георги Тодоров“ и проведе разговор със полковник Стоян Ушатов председател на настоятелството и зам на СОСЗР.

Десетки дупничани дойдоха в салона на военния клуб сред които представители на бизнеса и общественици и месни политици.

Александър Несторов е син на прокурор, който е и бивш член на ВСС Нестор Несторов. Припомняме, че преди години, по времето на Филчев, кабинетът на сваления градски прокурор Нестор Несторов бе разбит и запечатан. Лепенките на вратата са с печата на главния прокурор.

Несторов бе свален от поста и пратен като редови обвинител в районна прокуратура за 3 г. заради забавяне на делото „Папазки“ и неизпълнение на задължителните указания на по-висши прокурори.

Кабинетът на градския прокурор е разбит в присъствието на заместниците му Вичо Станев и Тодорка Миндова и пред прокурор от апелативна прокуратура. Твърди се, че е присъствал и шефът на административния отдел на Филчевото ведомство Митьо Марков. Секретарката на Несторов е била в стаята си – съседна на тази на нейния шеф.

След разбиването е направен пълен опис на бумагите, мебелите и техниката в кабинета, сменен е патронът на вратата и са сложени лепенките, съобщиха очевидци. Прокурорите от градска прокуратура пък писмено са уведомени за насрочено следобед събрание за представяне на новия шеф. Това е обвинителят по възродителния процес и бивш военен прокурор Валери Първанов, който работи в касационната прокуратура. С вътрешна заповед Първанов става и. д. градски прокурор, понеже титулярят на поста трябва да се избере от Висшия съдебен съвет.  Филчев не е предлагал заместник на Несторов.

Сваленият прокурор бил потърсен и предложил да изпрати съпругата си с ключа от кабинета, но не получил отговор, съобщи самият Несторов. Той не каза докога ще е в болнични, но оспори назначаването на и. д. градски прокурор, понеже наказанието му не било влязло в сила. Оневинен е в последствие.
Вижте видеоканала ни:


5 COMMENTS

  1. Вельов ….. От Борса Слави хахаа , където е напълно Неграмотен , ще го правят ръководител ….. представете си какво време настава

  2. Доколкото го познавам, има силни лидерски качества и умее да организира хората. И със сигурност му е писнало да живее в този хаос. Дано да успее!

  3. Какви лидерски качестваа бе , по-кръчмите ли ? Къде е организирал група от хора , той ли ще ти промени сигуацията , абе вие съвсем полудяхте а ти си по наивен и по-тъп от самия него

  4. Криминални лица с присъди,начело на ДПС!ХаХа тоя престъпник Вельов за кредитни карти лежа в Италия!Смешник!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here