И тази година по Велики четвъртък доброто споходи хората в нужда в община Кресна Добротворството отново намери път към хората в нужда и благодарение на непресъхващата грижа на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, всички те получиха червени яйца и козунак за Възкресение Господне!
Сред „Ангелите на доброто“, както имахме повод да ги наречем, отново изпъкна и г-н Златко Белемезов от с.Горна Брезница, който редовно подпомага социалния патронаж в Кресна с хранителни продукти и полуфабрикати.
„Благодарим ти, Златко! Благодарим за голямото сърце, в което сбираш толкова доброта и състрадание! А иначе, топлината на ръцете, които даряват, се помни за цял живот! За цял живот остава и благодарността, съпроводена от сълзите на щастие в очите на дарените.
Велики четвъртък е! Правете добро!“, казват от общинската администрация.
Св. Йоан Златоуст е казал: „Бог, когато призовава при Себе Си хората, не принуждава и не насилва волята на тези, които не желаят да изберат добродетелността. Той убеждава, съветва, прави всичко възможно да ги подбуди да станат добри, но ако някои не желаят да станат добри, Той не ги принуждава“.
Вътрешната потребност от доброта, състрадание, човеколюбие и съпричастност е безценен Божи дар, който някои приемат и чрез него осмислят живота си, а други пренебрегват и остават глухи и неми за чуждата болка. Днес е време, повече от всякога, да се обърнем към доброто и да загърбим пороците, които убиват връзката ни с Него.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!



Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here