Обедното меню Ресторант „Вардар 7“: Планирайте обяда и бъдете здрави!

Независимо дали сте закусили или не, до обяд тялото ви вече е изразходило енергията си и има нужда от презареждане. Ако му го откажете или се опитате да компенсирате с кафе и сладкиш, предизвиквате верижна хранителна катастрофа в организма. Именно липсата на време, често пъти е причината да пропуснем обяда си.

Друга причина може да бъде липсата на предлагане на подходяща храна в близост до мястото, където работим. Решение и на двата проблема е предварителното планиране на обяда.
Как да избегнете всичко това? Като начало – не пропускайте обяда!

Обядът е наистина важен, особено в работни дни. Обедното хранене ни зарежда с енергия, за да останем концентрирани и да извлечем максималното от останалата част от деня.

Три грешки, свързани с обяда

1. Контрол върху порциите

Една от основните грешки е преяждането по време на обяд, затова трябва да имаме контрол върху порциите, особено ако консумираме ориз, картофи или месо за обяд. Голяма салата за сметка на малка порция основно ястие.

2. Липсата на зеленчуци

Салатата трябва да бъде неизменна част от нашият здравословен обяд – и заради богатството си от витамини, минерали и фибри, и заради по-ниската си калоричност. Липсата на плодове и зеленчуци води до наднормено тегло и ленивост на мозъка. Броколите, червените чушки, морковите и брюкселското зеле трябва да бъдат неизменна част от нашата обедна гарнитура. Добър вариант са и оризът, елдата, киноата и нахутът.

3. Без мазнини

Погрешно е схващането, че консумацията на мазнини в обедното ни меню, ще ни направи дебели. Съществуват полезни мазнини, които потискат апетита. Такъв е Зехтинът, който  трябва да се превърне в неизменна част от нашата здравословна култура на хранене. Авокадото също притежава естествена мазнина, както и  повечето ядки.

За обяд избирайте пресни плодове, зеленчуци, бобови и пълнозърнести житни растения, ръжен хляб, овесени питки, картофи, кускус и кафяв ориз.

Всичко това ще намерите при нас!

Обедното меню за днес, но всеки ден е различно!
Очакваме Ви!☎️
Дупница, Валдар 7, 087876789199Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here