ОС- Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест на македонец, осъден за кражба и задържан на ГКПП- Гюешево

Условни присъди за петима мароканци, опитали да преминат незаконно границата на страната край Трекляно и Гюешево.
Условни присъди за петима мароканци, опитали да преминат незаконно границата на страната край Трекляно и Гюешево.

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест  / ЕЗА / по отношение на 33- годишния Даниел П., гражданин на Република Северна Македония. Тя е издадена на 21.07.2021 г., от съдия изпълнител в Окръжен съд – Сплит, Република Хърватия.

Европейската заповед за арест е за престъпление, квалифицирано като „тежка кражба“, по смисъла на НК на Хърватия, за което са описани обстоятелствата, при които е извършено, включително време, място и начин на извършване. За престъплението, според посоченото в ЕЗА, е наложено наказание 1 година лишаване от свобода, от което има да изтърпи още 8 м. и 11 дни.

Даниел П. поиска от съда да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Хърватия. Той е задържан на 04.04.2022 г., на ГКПП – Гюешево, при влизане в страната.

Окръжен съд – Кюстендил взе по отношение на македонския гражданин мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до фактическото му предаване на хърватските власти, която да търпи в затвора в гр. Бобов дол.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here