С 28 гласа „ЗА“, 6- „против“ и 3- „въздържал се“ ОбС- Благоевград прие бюджет в размер на 105 млн. лв.

На днешното извънредно заседание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани и постановени 6 решения

 

Заседанието започна с награждаване на състезателите на Таекуондо клуб „Фолкън“ Благоевград, които спечелиха 28 медала по време на Европейското първенство по таекуондо ITF в Пореч.
След това, по предложение на общинския съветник Иван Ризов, местните парламентаристи приеха Декларация относно позицията на България по отношение членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.
Иван Ризов
В хода на заседанието бе разгледана Заповед № ОА-АК-110 от 07.04.2022 г. на Областния управител на област с административен център Благоевград, с която бе върнато Решение № 81 по Протокол № 5 от проведено заседание на Общински съвет Благоевград на 25.03.2022 г., като незаконосъобразни. От своя страна, с почти пълно мнозинство, общинските съветници приеха повторно своето решение.
След кратки дебати местният парламент гласува предложението на кмета, относно одобряване на общата численост и структура на общинска администрация и изменение на Правилника за организация и дейността на звено „Инспекторат“.
След близо двучасово обсъждане на Проекта на бюджет на община Благоевград за 2022година, местните парламентаристи приеха с 28 гласа „за“, 6- „против“ и 3- „въздържал се“ бюджета на общината за настоящата година.
Кметът Илко Стоянов очерта рамките на бюджета и направи съпоставка с миналогодишни стойности.
В дебатите около бюджета, съветниците изразиха мнението си относно секторите здравеопазване и образование.
Те одобриха бюджет в размер на 105 млн. лв., включващ, делегирани от държавата дейности и местни дейности. Това е най-високият бюджет на община Благоевград, приеман до този момент.
По предложение на Комисията по бюджет, финанси и европроекти – 262 500 лв. от капиталовата програма бяха пренасочени във функция „Здравеопазване“, в параграф „Текуща издръжка“.
По предложение на Комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране в Приложение 12 бяха включени допълнени обекти с проектна готовност, очакващи финансиране.
Прието бе и предложение от председателя на Комисията за децата, младежта, спорта, туризма и неправителствените организации Ясен Неделчев, с което се увеличават с 30 хил. лв. средствата за спортния календар, които ще бъдат взети от издръжката на „Спортни имоти“.
След изчерпване на дневния ред, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри заседанието.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here