Райна Бачева, бивш прокурор от Благоевград лишена от свобода за 6 месеца условно

Бивша прокурорка от Благоевград, сега обвинителка в Трън, е наказана от Специализирания съд. Присъдата е 6 месеца лишаване от свобода, но условно, пише Enovina.bg. Изпитателният срок е една година. Райна Бачева, срещу която се водят и други производства, е осъдена заради врачката Гълшен Ходжа. Намесила се в нейна полза по дело за измама.

Гюлшен в момента е в затвора. След измамените от нея са мъж от Брежани и студент от Благоевград, които платили общо 12 000 лева. Единият дал 7000 лева, за да му открие багера,а младежът-5000 лева, за да развали черна магия.

Прокурорката Райна Бачева бе наказвана няколко пъти от бившия й шеф Сотир Цацаров. Намалява заплатата й, отстраниха я от Благоевград заради престъпления срещу правосъдието. Преди около 7 години Бачева се опита да прикрие извършител автор на катастрофа с пострадал човек. Отказала да разпореди действия по задържането му, но от полицията веднага сезираха началниците й.

Присъдата й не е окончателна, а говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев съобщи пред правния портал leks.bg, че тя ще я протестира пред Апелативния спецсъд.

Припомняме, че преди 3 години, бившият вече гл. прокурор Сотир Цацаров поиска временното отстраняване от длъжност на Райна Бачева от Районната прокуратура в Благоевград. Причина за искането е обвинението, което ѝ е повдигнато – за осуетяване на разследване срещу неин познат.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска временното отстраняване от длъжност на Райна Бачева от Благоевград

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here