Печеното прасенце отиде при К. Грахльов, Н. Златарски от Ротари Дупница ще пие 12- годишно уиски, Г. Кръстилски от Ротари Кюстендил взе специална дърворезба, дарена от Ал. Боев

18 200 лв. бяха набавени на Пролетния благотворителен бал на Ротари клуб Самоков, който събра над 230 гости в хотел „Рила” в Боровец. Средствата бяха натрупани след търг, на който се разиграха различни произведения на изкуството, също скъпи питиета, печено прасенце… Парите отиват за закупуване на специализирана техника в Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни лица град Самоков. А събитието беше повече от бляскаво, като холивудски звезди общинари и бизнесмени разходиха стилни дрешки на вип събитието. Сред тях беше съпругата на кмета на Самоков Владимир Георгиев, в красиви тоалети грееха Катя Вададжийска, съветничката от ГЕРБ и шефка на Постоянната комисия по бюджет и финанси Надя Янакиева, зам.- кметицата Люба Кленова, Мария Немова – съпруга на съветника от лейбъристите Ангел Немов, който е бивш кмет на Самоков. Стилното събитие не пропуснаха и д-р Трендафилова – съветник от БСП и шеф на Спешна помощ – Самоков, съветникът инж. Петър Георгиев, Евгени Гюнкин и много други представители на бизнес средите в рилския град.

Всички присъстващи  взеха участие в благотворителната кауза, като закупиха билети за томболата и наддаваха в търга за изключително ценни предмети, които бяха предоставени от членове на Ротари клуб Самоков, кмета на община Самоков Владимир Георгиев и Борислав Къдреков. В последствие в търга бяха включени и допълнителни предмети, а щастливците от томболата дариха своите награди за каузата.

Ротари клуб Харманли се пребори за фотографията на Милан Христев – първият носител на националната награда по фотография „Анастас Карастоянов“. Комплектът включва и каталог на финалистите в Националната награда по фотография „Анастас Карастоянов“ от 2018г., предоставени от кмета на община Самоков Владимир Георгиев. Сотир Немов, основател на РК Самоков, предложи най-високата цена за Библиофилско издание „Самоковска художествена школа“ на изтъкнатия изследовател Проф. Михаил Енев, предоставено отново от кмета на община Самоков.

За специална икона, дарена от Борислав Къдреков, се пребори Лина Маймарова. Специално омесената за бала от екипа кулинари на хотел „Рила“ се търкулна при Радка Москова. Николай Златарски от Ротари Дупница се сдоби с 12- годишно уиски с черен етикет, предоставено от Валери Тодоров.

Специална дърворезба с фолклорни елементи, дарена от  Александър Боев от фирма „Монтажи”, вече е собственост на Георги Кръстилов от Ротари клуб Кюстендил. Голямата изненада в търга беше печено прасе, предоставено от „Дием Груп “ ООД, което отиде при Кирил Грахльов от Самоков. А той почерпи приятелите с крехкото месце.

Като домакин на събитието, президентът на Ротари Самоков Екатерина Вададжийска посрещна гостите. За бала в Боровец пристигнаха Борислав Къдреков- дистрикт гуверньор на Ротари България, Виолина Костова елект дистрикт гуверньор на Ротари България, Христо Михайловски дисктрикт гуверньор омини на Ротари България.

С официална церемония бяха приветствани и новите членове на клуба в Самоков. Това са управителят на болницата в града д-р Красимира Ковачка и д-р Антоанета Кънчева, които получиха специални значки със символа на клуба. Изненада имаше и за Ротари клуб Дупница, които получиха специален подарък от РК Самоков. Голяма изненада за всички гости се оказа, специално подготвеното лазерно шоу от Ротари клуб Самоков и Дани Лазер шоу. Участие взе и талантливата самоковка – цигуларката Диана Чаушева и нейният баща Вели Чаушев – китара. За настроението на гостите се погрижиха още Джина Стоева и БГ Дует.
Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. Нали е Велики пости бре хора!? Какви печени прасенца разигравате на томбола? Пардон, търг! Все едно. А иначе ходим на черква и се кръстим усърдно!

  2. Нали е Велики пости бре хора!? Какви печени прасенца разигравате на томбола? Пардон, търг! Все едно. А иначе ходим на черква и се кръстим усърдно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here