Танци и песни за Празника на община Струмяни, красива заря озари пл. “7-ми април“ /СНИМКИ/

„След две дълги години на социално изолиране и изпитания на тежка пандемична ситуация отново сме заедно, отново сме тук на площада пред общината, за да се поздравим, за да се насладим на прекрасното творчество на нашите самодейци“, каза кметът Емил Илиев

На красива открита сцена на площад “7-ми април“ в с. Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на община Струмяни.
 
За поредна година празникът събра десетки жители, гости, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, които обичат нашата красива общината и които винаги носят частица от нея, където и да се намират по света.
 
Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от ДГ „Патиланци“- с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Струмяни, с. Микрево, с. Илинденци и с. Игралище, и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ – с. Микрево.

Кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев поздрави и приветства с „Добре дошли“ всички жители и гости на празника на община Струмяни, след две дълги години на социално изолиране и изпитания на тежка пандемична ситуация.

Той сподели, че „Изминалите две години, са време през което имахме възможност да се обърнем към себе си, време в което успяхме да проверим и хората около нас, време което успя да ни обедини за да преминем заедно през тези тежките изпитания. Вярвам, че намирайки доброто в себе си, с присъщата на всички ни съпричастност и взаимопомощ, ще успеем да излезем по-силни и по мъдри.
Днес отново сме заедно, отново сме тук на площада пред общината, за да се поздравим, за да се насладим на прекрасното творчество на нашите самодейци, да се порадваме на постиженията на нашите деца и да си спомним откъде идваме и накъде сме се запътили.


Скъпи съграждани,
Днес в деня на този празник обединяваме чувствата си към родната община. Днес сърцето на всеки от нас се вълнува от радостта и емоциите на празничния ден, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на Струмяни като европейска община.
Изминалите две години на социална изолация, ние използвахме за да се реорганизираме, съобразно новите условия в развитието на света и нашата държава, за завършване на проектите от стария програмен период и за подготвяне, проектиране и процедиране на новите инвестиционни проекти, съобразно визията ни за развитие на община Струмяни.
Предстоят ни много нови неща занапред – благоустрояване на улици, нови тротоари, откриване на новите социални комплекси в с. Каменица изградени по Оперативна програма Региони в растеж, Социален център в квартал Нова махала – с. Микрево за хора в риск, подмяна на водопроводната мрежа и изграждане на пречиствателната станция за отпадни води, цялостна подмяна на пътната настилка на двата километра между с. Микрево и с. Струмяни, с изграждане на нова канализационна система и нов водопровод и тротоари, която е връзката и началото на пътя до новият ГПП “Клепало“. Стартирането на КПП “Клепало“ ще бъде възможност за жителите на общината да се отворят към съседната нам братска Община Берово в Република Северна Македония за бизнес, туризъм и нови приятелства. С отварянето на транспортната инфраструктура нашите села от Малешевието вече няма да бъдат изолирани, а ще имат нови възможности за развитие.
Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община.
Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и помагат на Община Струмяни.
В днешния празничен ден си пожелавам да бъдем здрави, да бъдем по-мъдри и по смирени, отворени за взаимопомощ и солидарност към нуждаещите се. Нека си помагаме, всеки според възможностите си, да бъдем съпричастни и да не забравяме, че развитието на нашата община зависи в най-голяма степен от нас, независимо от трудностите на нашето съвремие.
Най – сърдечно Ви пожелавам настъпването на красивите пролетни празници – Лазаровден и Цветница и в навечерието на един от най -почитаните и най-светли християнски празници- Великден – да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и благоденствие. Нека надежда и вярата в доброто никога не ни напускат и заедно да създаваме по-добрия утрешен ден.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!“
Г-н Емил Илиев отправи специални благодарности за десетките поздравителни адреси и благопожелания които бяха получени по повод празника на община Струмяни от България и чужди партньори.
Сред официалните гостите на празника, които отправиха своите поздравление и пожелания бяха г-жа Дияна Гегова – председател на Общински съвет Струмяни, отец Георги Танчев – архиерейски наместник, г-жа Петя Тасева – зам. кмет стопански дейности на община Струмяни, г-жа Фиданка Котева – зам. кмет хуманитарни дейности на община Струмяни, г-н Иван Секулов – Секретар на община Струмяни, г-жа Силвия Домозетска – директор дирекция в община Благоевград, г-н Борислав Коларов – зам. кмет на община Петрич, кметове и кметски наместници от общината, общински съветници в ОбС Струмяни, директори на образователни, културни и социални институции и др.

Празничният концерт продължи с участието на гост-изпълнителите фолклорна формация „Пиринско тройче“, Йордан Николов и ансамбъл „Гайтан“ и участието на поп певицата Христина Христова – Тита.

Красива празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше и озаряваше площад “7-ми април“ в с. Струмяни.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here