Крушарски: Няма да ставам собственик на Септември (Симитли), но ще помагам на клуба! Ще инвестирам в базата в Говедарци и в стадиона в Самоков

Христо Крушарски

„Не съм се оттеглил напълно от Локомотив. Клубът е най-скъпото удоволствие в моя живот. Оставам фен на клуба и ще помагам“

Христо Крушарски говори за оттеглянето си от Локомотив (Пловдив) и бъдещите си планове. Бившият шеф на “смърфовете” призна, че Общината в Пловдив е обърнала гръб на клуба, като не му е позволила да строи стадиона на отбора. Крушарски заяви също така, че няма да става собственик на Септември (Симитли), но ще помага на клуба и разкри, че иска да изгради поне 10 тренировъчни лагера в Югозападна България.

Няма да ставам собственик на Септември (Симитли), но ще помагам на клуба. Говорили сме по тази тема и вече сме се разбрали. Имам много приятели и ще помагам на всички. Оставам във футбола. От утре започвам работа. Имам сериозни планове. Нали помните кой бе първият човек, който сподели, че трябва да се премахнат таксите за клубовете от Трета лига. Българският футбол много лесно се управлява. Който иска да работи с мен, да заповяда. Смятаме да направим 10 тренировъчни терена в Югозападна България. Започваме работа още сега. Целта е до края на годината да има изградени две игрища.

По този начин нашите отбори ще има къде да тренират. Вместо да ходят в чужбина, може да се готвят в България. Само, че трябва да има отлични условия, тъй като отборите са свикнали да играят на килими. Целта е да върнем славата на турнира „Петричка пролет“.

Няма да спрем дотук. Ще инвестираме още в базата в Говедарци и в стадиона в Самоков. Има интерес от доста клубове от чужбина. Ще идват на подготовка и ще пълнят хотелите“, заяви Крушарски пред “Гонг”.

„Искам да благодаря на феновете на Локомотив, които винаги са ни подкрепяли. Благодаря им и за декларацията, която написаха. Не знам дали забелязахте вчера и топлото отношение към мен от страна на феновете на Левски.

Не съм се оттеглил напълно от Локомотив. Клубът е най-скъпото удоволствие в моя живот. Оставам фен на клуба и ще помагам. Имам обаче една болка. Това е и една от причините да се оттегля от управлението. Общината обърна гръб на клуба. Аз исках да построя стадиона с тези 12 милиона, които отпусна държавата. От Общината обаче казаха, че по-добре да се самоубият, отколкото да ми ги дадат.

С тези 12 милиона бяха предвидени да се изградят три сектора, но това едва ли ще се случи. Парите една година стоят в Общината. Сега ще кажат, че това не може да се случи, тъй като всичко поскъпва. По всяка вероятност тези средства ще стигнат за два сектора“, завърши бизнесменът.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here