5 фирми готови да лапнат извънредното кърпене на дупки в Дупница за 610 бона, Обецанов взе ВиК ремонта на „Орлинска” и би отбой

Без маркировка е новоремонтираният участък от ул. "Орлинска" в Горна махала, но ремонтът там още продължава.

5 фирми са подали оферти по извънредната поръчка за кърпенето на дупки по селата в Дупнишко и четвъртокласната пътна мрежа в рамките на общината със заложена максимална стойност до 610 000 лв.

Както съобщихме, повече от година преди изтичане на старите договори за дейността от местната управа обявиха нова процедура, тъй като се е изчерпал финансовият ресурс. Сега е предвидено заложените пари да стигнат до 2024 г. Към запълването на дупките по улиците в селата интерес са проявили от благоевградската фирма„Пиринстройинженеринг” с управители Стефан Коев и Костадин Костов, софийските „Еврогео Груп” на Тиме Стоянов и Диана Николчева и „Парсек Груп” на Бончо Бонев и Ангелин Павлов. Четвъртата оферта е от дупнишката „Мегаинвест – Холд” на Цветан Цветанов. Максималната заложена стойност тук е 500 000 лв. без ДДС.

Почти същите са участниците и за ремонтите на четвъртокласна пътна мрежа на стойност до 110 000 лв. без ДДС. Разликата е, че вместо „Еврогео Груп” четворката завършва дупнишката „Меридиан” на Райна Георгиева, която е изпълнявала дейността по стария договор на стойност 150 000 лв. без ДДС и 180 000 лв. с ДДС.
Интересното е, че за разлика от Георгиева интерес не е проявен от благоевградската „Благоустройствени строежи” на Константин Обецанов, която пък работеше по останала част от поръчката по кърпежите. Обецанов е подписал през лятото на 2020 г. да ремонтира градските улици за 1 750 000 лв. без ДДС и 2 100 000 лв. с ДДС, който още е в сила, и за селата за 600 000 лв. без ДДС и 720 000 лв. с ДДС, където тече надпревара. Но пък бизнесменът на практика има вече в джоба си нов договор с община Дупница за аварийния ремонт на водопровода по ул. „Орлинска”. Както сме писали, за втори път общината обяви поръчка за аварийната дейност преди леенето на новия асфалт по ключовата за града улица. Покана беше отправена именно към Обецанов, който е отговорил с оферта на стойност 152 712,73 лв. без ДДС. Ремонтът на предходния участък от водопровода по улицата прави отново неговата фирма.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here