Кметът Паунов: Кампания по залесяване на дървета стартира в община Кюстендил

Петър Паунов

Със засаждане на 15 дръвчета от вида кестен, явор и липа в община Кюстендил започва залесяване. Те ще бъдат засадени при облагородената част от лявата страна на река Банщица срещу Градския плаж в Кюстендил на 7 април от 11 часа.

Кирил Станчев

Това отговори кметът Петър Паунов, по повод питане на общинските съветници Кирил Станчев и Йордан Тодоров на последната сесия, които се интересуваха дали и кога ще започнат кампании за засаждане на дръвчета в населените места от общината.

Йордан Тодоров

По думите на градоначалника, предстои подменянето на опасните кестени на ул. „Бузлуджа”, както и засаждането на липи по бул.”България”.

„Предстои есента да се засадят още 100 дръвчета. Те ще бъдат по ул. „Бузлуджа“, основно на местата, където ще се подменят опасните кестени с кълбовидна акация. Продължава обновяването и по централната алея, където ще бъдат засадени липи. Община Кюстендил има готов горскостопански план за залесяване на 246 дка., от които 164 дка в Лисец, 17 дка в Радловци и 65 дка в Лозно. Това трябва да се съгласува с директора на РДГ, ако е одобрен плана до средата на годината ще се възложи обществена поръчка, за да започне масово залесяване”, заяви още Петър Паунов.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here