Съдът в Благоевград проверява във вайбър за нарушения по отстраняването на кмета на Разлог

Инж. Красимир Герчев

Съдът в Благоевград ще рови във вайбър чат, за да отсъди по делото за прекратяването на мандата на кмета на община Разлог Красимир Герчев.

Членовете на ОИК Разлог ще трябва да декларират пред Административен съд Благоевград в нарочна, нотариално заверена декларация или обща декларация без нотариална заверка, дали са били уведомени за заседанието на 13 март, на което се взе решението за мандата на Красимир Герчев, съобщава „Струма” .

Против това предложение на адв. Михаела Клечерова категорично са се обявили председателката на комисията от ГЕРБ Илонка Пандева и Любка Крънчева. На съда щяло да се предостави и извлечение от вайбър групата, където зам. председателят Мария Прешелкова уведомила за заседанието членовете на ОИК само няколко часа, след като в ОИК постъпиха съдебните решения по отношение на Герчев.

Както е известно, в началото на март от ВАС излязоха с решение, че Герчев е бил в конфликт на интереси. На 13 март пък ОИК гласува за прекратяване на правомощията на кмета, макар той да уведоми комисията, че оспорва решението. На заседанието на ОИК присъстваха 7 от общо 11- те членове. Това е и главният аргумент на защитата на кмета по делото, които настояват, че не всички са били уведомени за заседанието.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here