Фирма от Асеновград превръща бивша база на „Хидрострой- Рилци” край Яхиново в цех за колбаси, кайма и месни консерви. Инвестиционното намерение е на „НВ-Ферм” ЕООД с управител Васил Чилингиров от Асеновград. Става ясно, че на смяна цехът ще може да прави до 1000 кг  месни продукти. В асортимента са кайма, кебапчета, сурова наденица, салами, кренвирши, луканки, пастърми, месни консерви. Ще се работи със свинско и месо от едри преживни животни, което ще постъпва от външни доставчици.

Искането е да се разреши преустройството на съществуващата на място сграда в цех за производство на месни продукти. Става въпрос за монолитна постройка, съставена от 2 свързани корпуса, единият на 3, другият на 2 етажа. Част от проекта е и изграждането на фотоволтаична централа, чрез подреждането на покрива на слънчеви панели с капацитет 100  kW. Цехът ще е разделен на три зони. Първите две се водят подготвителни, на място ще се приемат опакованите продукти, ще има приемни хладилници за опаковани суровини, складове за спомагателни материали, съблекални, технически помещения и няма да се борави с открити продукти. Третата зона ще е чиста и ще се следи за всички рискове от заразяване на откритите продукти в крайната фаза на производство на продукти, готови за реализиране.

От години имоти на „Хидрострой” се разпродават от частен съдебен изпълнител. Цената на базата, за която има идея да стане цех за месо, се е продавала последно за около 100 000 лв. Имотът е с площ от 2295 кв.м.

Изграждането на цеха за месо е пореден проект от този тип. Припомняме, че миналата година бизнесменът Ботьо Бельов даде заявка да прави в селото кланица с добив до 10 т на ден и по 4,5 т колбаси и консерви дневно.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here