П. Георгиев за бюджета: 14 млн. от 2021 г. ще харчим сега, но вместо за 10, отиват за 2 обекта, защо е веалоалея за 5 души в Боровец?

Петър Георгиев, на заден план.

Петър Георгиев разкритикува разчетите за капиталови разходи в новия бюджет на Самоков на сесията вчера, на която съветниците обсъждаха и приеха финансовата рамка за тази година в размер на 73 млн.лв.
„Виждаме един преход от 14 мил. лв. от 2021г. , които минава във 2022 г. Според мен тези 14 мил. лв. са били за 10 обекта, но сега вече ще стигнат само за два или за един, не зная за колко. Имаме много отговорна задача. Не може с лека ръка да прехвърляме средства от година за година, това е неизпълнение. Общината трябва да има ясна стратегия, мислене как да разпределя парите, за да се използват оптимално. Другото е безотговорност. Питам се защо по селата се работи на парче? Не е ли по- добре да се направи една улица изцяло или едно село за една година, на следващата друго?
Имаме велоалеи за Боровец, а снегът е два метра, от двете страни има борове, които ще се секат ли, не става ясно, а са заложени милиони левове. По тези велоалеи я минат 5 души, я не. Искам да измием този град, срам ме е като ходя по улиците. Пандемия имаме и да не измием града, дето Искъра тече, е срамота. Колко пари са нужни, за да измием всички улици на тоя град? На общественото обсъждане на бюджета имаше едни момчета от Седми квартал, те поискаха да се измият улиците в махалата, а ние не искаме да ни е чисто.”, коментира Георгиев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here