Д-р Панев: Гласуваме бюджети на Самоков, изсипват се пари, а гледаме калпавите ролбан на „Ридо”, тротоари в Драгушиново…

Димитър Панев

„10 години гласувам със „за” предложения бюджет на Самоков, в който са включени ремонти на улици, проекти. Минават обществени поръчки и после валят сигнали като например за „Легето”, ролбана на парк „Ридо”. Да не говорим за лошото изпълнение на улици и тротоари в с. Драгушиново, трагични са улиците след ремонт на „Христо Ботев”, на „Христо Смирненски” има едно брутално изпълнение и много други.”, това обяви на вчерашното заседание на Общински съвет Самоков съветникът д-р Димитър Панев.

Както вече съобщихме, предложеният от общината проектобюджет на стойност 73 млн. лв. беше гласуван със 27 „за”. Единствено д-р Панев гласува с „въздържал се”.

„Като валят сигналите на хората за ремонтите си мисля, че всеки един от нас носи отговорност за крайните изпълнения в капиталовите разходи. Именно заради това аз не искам да бъда съпричастен с всичко това и няма да гласувам бюджета. ”, категоричен бе той.

Хората в Драгушиново разбира с кирки асфалта пред домовете си.

Кметът Владимир Георгиев  обаче заяви, че относно „Легето” не били получени още документите.

На предходни сесии беше коментирана темата с ролбана. Именно д-р Панев съобщи, че спортисти и треньори се оплакали от пистата. Оказва се, че асфалтът по нея е полаган директно върху нападалите шишарки. Треньорите споделят, че завоите по трасето са толкова остри, че дори опитните състезатели се затруднявали, камо ли децата. Тогава кметът призна, че на място има само 8 коридора за стрелба, които са недостатъчни за състезания и затова може да се провеждат само тренировки. За обновяването на ролбана бяха инвестирани 190 000 лв., но на практика младите състезатели тренират на пътя.

В Драгушиново пък бяха броени 140 000 лв. за улици и тротоари, хората обаче извадиха кирки и разбиваха положения по тротоарите асфалт, защото беше толкова високо, че не можеха да си отворят вратите.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here